Annons
Nyheter

Jonas Elofsson trivs i topplag

Seger i norska toppmötet. Snart pappa för andra gången. Jonas Elofsson är tillfreds med livet.
Nyheter • Publicerad 3 december 2010
Foto: 

Hockeyspelaren Jonas Elofsson gör sin tredje säsong i det norska elitserielaget Sparta Sarpsborg. Efter en period där han avverkade tre länder på fyra år har han verkar det som han vuxit fast i den norska staden Sarpsborg.

– I somras köpte vi hus här och min dotter har börjat skolan. Vi har rotat oss ganska bra här, säger Elofsson på telefon före en av veckans alla träningar.

Annons

Husköpet ska inte tolkas som att det är i den norska staden Elofsson kommer bo i all framtid.

– Det är en investering men jämfört med Frankrike och Danmark har vi kommit in väldigt bra i det sociala livet här, säger Elofsson.

Även på isen stämmer det väldigt bra för den UIF-fostrade hockeybacken. Sparta Sarpsborg leder serien och när de mötte serietvåan Vålerenga i tisdags blev det seger på straffar, vid fullt tid stod det 3–3.

– Det var inte vår bästa insats den här säsongen men helt okej för ett toppmöte. I slutet åkte vi på en fem minuters-utvisning och jag fick spela mycket, säger Jonas.

Förutom två skadeperioder, höft och ljumske, har Elofsson spelat alla matcher hittills och hockeyn är roligare än på länge.

– Det är svårt att säga precis vad som gör att det är kul i år men visst spelar det in att det går väldigt bra för laget.

Hockeyintresset i den norska staden med 50 000 invånare är stort. Publiksnittet ligger på 2 700 personer.

– Nä vi vann serien för två säsonger sedan var det härlig feststämning men det alla längtar efter är ett NM-guld.

Förra säsongen försvann Elofsson och hans lagkamrater ur slutspelet i semifinal i år siktar de högre.

En pusselbit på vägen mot mästerskapsguld är poäng från Elofssons klubba. Är det något som inte stämt helt hundraprocentigt hittills är det poänggörandet.

Annons

Ett mål har Jonas gjort men antalet assist är desto fler, 15. För två säsonger sedan vann han poängligan för backar.

– Det känns som målen kommer börja trilla in för mig snart, det handlar mycket om att hitta känslan.

Som 31-årig hockeyspelare börjar Jonas se ett slut på sin karriär. Än så länge tar han en säsong i taget och bestämmer sig i vår hur hockeyfortsättningen ska se ut.

Det finns en del personer som gärna ser Jonas Elofsson i den svartgula UIF-tröjan när han lämnar elithockeyn.

– Pappa tjatar på mig men jag kommer aldrig spela en hel säsong i Ulricehamn möjligtvis en eller några matcher, säger Jonas.

Före det blir aktuellt med spel i Lassarinken räknar Jonas med en större familj. Den 28 december beräknas hans andra barn komma till världen.

– Det blir en fin julklapp, säger Jonas.

240 antalet spelade elitseriematcher

31 antal år

2 antal SM-guld med Färjestad BK

16 antal poäng i Sparta Sarpsborg

2 antal hus

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons