Annons
Nyheter

Johanssons bästa VM-chans återstår

En sjätteplats i distansloppet över 20 kilometer är veckans bästa insats för Marcus Johansson i VM. Bästa medaljchansen finns kvar.
Nyheter • Publicerad 7 september 2013

VM i rullskidor pågår under veckoslutet i tyska Bad Peterstal. I det individuella distansloppet i fristil med individuell start slutade UIF:s Marcus Johansson sexa.

Marcus var 36 sekunder efter italienaren Eugenio Bianchi som vann. Distansen var 20 kilometer. Sverige tog silver och brons genom Robin Norum och Anders Svanebo. Marcus Johansson var 14 sekunder från bronset. Den andra UIF:aren till start, Maria Nordström, blev åtta.

Annons

I torsdagens sprint gick både Johansson och Nordström till kvartsfinal men där tog det stopp. Sprint är inte de båda UIF:arnas bästa distans.

Förhoppningarna ställs nu istället till söndagens backtävling. Tävlingen har utmålats som Marcus Johanssons största chans till medalj.

Sverige har hittills tagit ett guld i mästerskapet. Maria Magnusson vann sprinten.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons