Annons

Johannesson satte nytt banrekord

Någon riktig koll på motståndet hade hon inte så därför sprang Jenny Johannesson förbi alla konkurrenter hon såg. Vilket räckte till en klar seger och nytt banrekord.
Ulricehamn • Publicerad 25 april 2015
Seger och nytt banrekord för Jenny Johannesson i hennes första UT–mil. Foto: Leif Fjellström
Seger och nytt banrekord för Jenny Johannesson i hennes första UT–mil. Foto: Leif Fjellström

Det blev en klar favoritseger även i damernas tiokilometers–lopp. Jenny Johannesson, Mullsjö SOK, var dryga halvminuten före andrahandsfavoriten Karin Nilsson, Ullevi, och satte precis som herrsegraren nytt banrekord genom att ta sig i mål på 37.58, vilket var en putsning med nio sekunder.

– Jag hade lite dålig koll på mina motståndare inför loppet men kände igen Karin Nilsson. Så när vi kom ner till sjön och såg henne framför mig så var det bara att gå förbi och sedan se till att hålla henne och Maria Nordström bakom mig. Det var visserligen en tung motvind längs Åsunden och den tog på krafterna men det var bara att bita ihop.

Annons

Backen uppför Tre rosors väg skulle vara lång, enligt vad Jenny hade fått höra.

– Det stämde verkligen för den var både lång och seg. Men det gick att ta sig upp och sedan blev det ju en helt annan bana utför. Jag hade ingen riktig koll på att läget där så jag bara sprang på men det kom aldrig någon bakifrån och hotade.

Jenny Johannesson har en diger meritlista med bland annat ett SM-guld på 10 000 meter och fått springa i Finnkampen, men har dragit ner på sin löparsatsning.

– Nu ville jag testa något lopp jag inte tidigare sprungit och tyckte att UT–milen skulle passa. Det var ett trevligt och mycket varierat lopp och jag är nöjd med prestationen i dag.

Karin Nilsson blev tvåa på 38.30 och fjolårsvinnaren Maria Nordström, Ulricehamns IF, kom trea med tiden 39.26.

Leif FjellströmSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons