Annons
Nyheter

Joakim Persson till Nittorp

LNittorp
Lugn, omtänksam och seriös. De tre orden beskriver Joakim Persson allra bäst. Den tidigare BHC-profilen är Nittorps senaste nyförvärv.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2011
?Jag vill inte glida fram på en räkmacka. Det ska inte spela någon roll vilket nummer eller vilket namn som står på tröjan?. Joakim Persson om att förtjäna speltid.Foto: Labrini Stavrekas

Nittorp har knutit till sig ytterligare en rutinerad och meriterad spelare. Efter ett års uppehåll snörar Joakim Persson på sig skridskorna igen. Persson som har mer än 50 elitseriematcher för Brynäs i bagaget lirade senast i Borås HC under åtta säsonger.

– Jag hade uppehåll eftersom jag kände mig splittrad och flängde runt hela tiden. Hockeyn krävde mycket tid och jag ville satsa på jobb och familj, säger han.

Annons

Persson är inte en spelare som gör någonting halvhjärtat. När han lade skridskorna på hyllan förra året pratade han lite löst med NIK om spel i klubben. Då fanns varken den rätta motivationen eller tiden till hockeyn.

– Men nu har jag bättre koll på allt och har kommit i fas. Känner att jag har mer att ge som hockeyspelare. Om fem år vill man inte sitta och ångra att man inte tog chansen igen.

I torsdags var det dags för första försäsongsträningen med laget. Och Persson var lite orolig för hur han låg till när det gällde formen. Sen fanns det en hel del nya namn att hålla reda på.

– Man känner sig helt grön, säger han och skrattar.

– Jag har inte varit ny i ett lag så många gånger innan.

Men några bekanta ansikten fanns det allt i den nya klubbadressen. Jimmy Lund och Mattias Remstam är två gamla kompisar sedan tiden i BHC.

– Sen känner jag igen ansiktet på lagkaptenen Linus Svensson också, tillägger han.

Persson säger att Lund och Remstam påverkat beslutet om att gå till NIK men säger samtidigt:

– De har inte legat på mig och tjatat direkt. Men hela samhället här andas hockey och klubben har gjort ett seriöst intryck på mig.

Vad kommer nyförvärvet bidra med ute på isen? Främsta spelegenskaperna är ett bra spelsinne, att han vårdar pucken väl och har en riktig vinnarskalle.

Annons

– Jag kommer att bidra med rutin, vara en pådrivare, vara väl förberedd och prestera bra hockey på egen hand. Jag vill vinna varje match. Det är för jäkligt om man inte går in hundra procent i allt man gör.

Ålder: Fyller 30 i sommar

Bor i: Hillared

Familj: Sambon Linn, sonen Mille 2 år

Tittar helst på: Komedier som Vänner, Solsidan och Two and a half men. Slänger även ett getöga på Greys Anatomy. Det är inte alltid man har kontroll över fjärrkontrollen.

Lyssnar helst på: Är en riktig allätare

Fritidsintressen: Familj, golf och träning

Senast sedda film: Cars som jag såg tillsammans med min son

Senast lästa bok: Ove Molins bok Hockey blev mitt liv

Moderklubb: Hille/Åbyggeby IK

Tidigare klubbar: Brynäs, Tierp, BHC

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons