Annons
Nyheter

Jenny vann säsongspremiären

Seger i premiären för Jennys nya liv med orienteringen.
Nyheter • Publicerad 7 april 2009
Jenny Johansson vann årspremiären i Göteborg.
Jenny Johansson vann årspremiären i Göteborg.Foto: Ola Gustafsson

Jenny Johansson gjorde säsongsdebut i helgen när Tolered arrangerade medeldistanstävling ute på Hisingen. Samtidigt var det inledningen på Jennys orienteringsliv efter hennes internationella karriär.

– Ambitionen är inte längre att springa i landslaget utan kanske mer vara en elitmotionär, säger Jenny.

Annons

De stora målen den här säsongen är Tiomila, Jukola och SM. Inga småtävlingar precis men ändå en bit från att satsa på landslaget till EM och VM.

– Jag tränar i princip när jag har tid och lust och hoppas kunna bidra med någit till klubblaget i stafetterna.

Att Jenny trots sin sänkta ambitionsnivå ändå är med i bra form visades i helgen. I stark konkurrens vann hon D21 i Toleredstävlingen, nästan halvminuten före Lina Strand från Göteborg-Majorna. Trean Camilla Berglund, Sävedalen, var fyra minuter efter.

– Det var ett nästan felfritt lopp och där jag orkade hålla farten hela distansen, berättar Jenny.

Efter att ha varit sjuk i februari är Jenny på väg uppåt i formen, men har inte ork än för längre distanser.

– Men i den här medeldistanstävlingen på knappa fyra kilometer var det inga problem att hålla farten hela vägen.

Söndagens Fol–lunken i Lindome var på lite drygt sex kilometer och där slutade Jenny trea efter Lina Strand och Camilla Berglund. Men att den längre sträckan skulle ha fällt utslaget är inte helt riktigt, enligt Jenny.

– Det var en hel del missar från alla i täten och dte hade nog gått att korta löptiderna med ett par minuter för alla oss tre. Men visst har jag större chanser på korta distanser där jag kan dra nytta av min goda teknik.

Jennys tidigare problemen med en krånglande häl är i alla fall över. Åtminstone känner hon inte av den på den niv hon nu har lagt sin träning.

– Den skulle säkert klara av en ökad träningsdos, men just nu finns i alla fall inte några planer på att satsa internationellt igen.

Annons

Det låter inte som om du helt stängt dörren till landslaget?

– Man skall aldrig säga aldrig.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons