Annons
Nyheter

”Jag är jättenöjd med SM”

UIF-junioren Madeleine Thorn är strålande nöjd efter SM i Falun. Tre placeringar på topp-tio är anledningarna till glädjen.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2013
Junioren Madeleine Thorn gjorde sin bästa insats hittills på en senior-SM under veckan som gick.FOTO: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Junioren Madeleine Thorn gjorde sin bästa insats hittills på en senior-SM under veckan som gick.FOTO: PONTUS LUNDAHL / SCANPIXFoto: 

Mästerskapet i Falun började inte bra för 19-åriga Madeleine. Hon tvingades bryta 15 kilometer skiathlon på grund av problem med sina luftrör i den stränga kylan. När det dagen efter var dags för stafett körde Thorn som i trans och åkte bland annat snabbare än Hanna Falk. Faktum är att hennes sträcktid var den femte snabbaste av alla under stafetten.

Mest nöjd med i SM är Thorn ändå med sprinten.

Annons

– Jag är inte någon utpräglad sprintåkare och en åttondeplats är jag väldigt glad över.

Efter nionde bästa tid i prologen hamnade hon i en kvartsfinal med bland annat Britta Johansson Norgren. Norgren tog en tidig ledning och därefter hängde Thorn på. Inför avslutningen vred hon på huvudet och konstaterade att åkarna bakom var på betryggande avstånd.

– Jag kunde slå av på farten sista biten in mot mål.

I semifinalen hamnade Madeleine i samma heat som Hanna Falk. När Anna Haag och Britta Johansson och Norgren drog upp farten utifrån Lugnets skidstadion försökte Madeleine hänga på men trots att hon maxade växte avståndet upp till tätduon. Thorn åkte i mål som fyra en bra bit bakom Falk. Resultat är utan konkurrens hennes främsta i sprintsammanhang. Förra året slutade hon sexa i JSM-sprinten.

Som bäst i senior-SM hade ”Madde” en 16:e plats från fjolårets 10 kilometer skejt. I söndags toppade hon den prestationen genom att sluta åtta på tio kilometer fristil.

JSM körs i Örnsköldsvik 6-10 mars.

Blir det medaljregn över dig på junior-SM?

– Det är fem veckor kvar till JSM, vi får se hur det går.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons