Annons
Nyheter

Isyta i långbänk kan kosta pengar

Det behövs ett snabbt beslut om placeringen av isytan. Annars kostar det extra för kommunen.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2011

Att placeringen av den nya isytan vid Lassalyckan dragits i långbänk är något som oroar Mikael Zsiga, projektansvarig på Ulricehamn kommun.

– Vilket alternativ det blir är helt och hållet upp till politikerna att besluta. Men ju längre det dröjer desto oroligare blir jag för att vi inte hinner bli klara i tid.

Annons

Men det verkar ju finnas en acceptans för att den nya isytan blir senarelagd?

– Ur brukarsynpunkt så går det säkert bra, men vi har ett kontrakt med Svevia om att markarbetena skall vara klara till 1 september. Finns det inget beslut om var vi skall bygga så hinner Svevia inte bli färdiga och då får vi betala extra för detta.

Räcker det med ett beslut om placeringen?

– För att vi skall kunna börja med markarbetena – ja. Men det västliga alternativet är inte lika grundligt utrett som det norra och vi har inte tittat på hur man löser logistiken mellan de två byggnaderna.

Det går inte bara att bygga till befintlig ishall?

– Ur vissa synvinklar så är det helt klart det bästa alternativet. Men enligt den kalkyl vi har fått fram så kostar den lösningen sex miljoner kronor mer än det norra alternativet, som vi tror ryms inom befintlig budget. Därför är en snedställd ny isyta det västliga alternativ man tittar på nu. Även det är dyrare än vad vi har pengar till men man vill försöka hitta sätt att spara in så mycket som behövs.

När vill du ha beslutet?

– Helst vid kommunstyrelsens möte 4 april eller senast mötet därefter.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons