Annons

Ishockey: Välkommen bortaseger för UIF

Jämnt in i det sista, men till slut lossnade det för UIF hockey i bortamötet med Kungälv.
– Det var inte självklart att det skulle sluta så här men så klart är det roligt med seger, säger tränaren Daniel Elofsson.
Ishockey • Publicerad 28 november 2018 • Uppdaterad 5 december 2018
UIF:s målvakt Elias Svensson spelade bra mot Kungälv. Här i en tidigare match mot Borås. Arkivbild.
UIF:s målvakt Elias Svensson spelade bra mot Kungälv. Här i en tidigare match mot Borås. Arkivbild.Foto: Jonas Emtervall

Söndagens möte på hemmaplan med Bäcken blev en besvikelse för UIF som innan dess visade sig vara på rätt köl med tre raka vinster under lika många matcher. Onsdagskvällens bortamöte med Kungälv inleddes på ostadiga ben.

– Vi gjorde en helt okej första period men tanke på hur mycket tryck vi hade på oss från Kungälv. Och sedan fick vi ju trots det in ett fint mål i mitten av perioden, säger Daniel Elofsson.

Annons

Att Kungälv sedan kunde kvittera någon minut senare var ”lite oturligt” enligt UIF-tränaren.

Under den andra perioden var det Kungälv som dominerade spelet.

– Vi vann inte många närkamper under de första tio minuterna. Och Elias Svensson var tvungen att göra många fina räddningar.

Trots pressen lyckades UIF hålla undan hemmalaget. Inför den sista perioden pratade Daniel Elofsson om vikten av att. spelaren längst fram i banan ligger på och stör motståndarens backar.

– Vi fick dem att göra misstagen och det blev den lilla nyckel som räckte för att vända matchen till vår fördel.

UIF:s tredjekedja stod för två av de tre mål som laget lyckades peta in under den sista perioden.

– Vi spelade med alla fyra kedjor idag vilket gjorde att vi orkade. Ju fler som är med och bidrar desto bättre. Jag tycker att det var en stark insats av killarna i dag, säger Daniel Elofsson.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons