Annons
Nyheter

Ishallen minskar kostnaderna

En ny ishall kan bidra till sänkta kostnader för uppvärmningen. Men frågan är i vilken omfattning.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2013

Om det blir en ny ishall på Lassalyckan så kommer det också att bli billigare att värma upp konstgräsplanen. För den nya kompressorn, som i så fall installeras, kommer att generera en ansenlig mängd överskottsvärme, vilken kan ersätta en stor del av den fjärrvärmeenergi som nu används för uppvärmningen.

Några mer exakta siffror om hur mycket man kan spara beträffande planuppvärmningen, var svåra att få fram just nu. Men man kommer i alla fall aldrig helt bort från beroendet av fjärrvärmen, även om det kan minskas en hel del. En ny kompressor med kapacitet att hålla is i två hallar, genererar flera hundra tusen kilowatt under en säsong. Men det är ytterst tveksamt om den kan hålla värmen uppe i konstgräset under kalla vintermånader.

– Skulle vi få ner förbrukningen till hälften så kanske vi också kan få ner de fasta kostnaderna med lika mycket. Men det är ren gissning från min sida, säger fritidsintendent Tomas Dahl.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons