Irriterat när Dalstorp förlorade

Det var en tuff uppgift på förhand att möta obesegrade Lärje–Angered och även på planen blev det tufft när Dalstorp förlorade hemmapremiären.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2013
Anders Johansson var tillbaka efter skada, men hans kämpaglöd räckte inte för vinst.Foto: Max Sommerstein

Matchens första tio minuter börjar med hög intensitet från båda lagen men inga rena avslut, förutom en hörnsituation där hela Dalshov hinner jubla i två sekunder innan man inser att bollen inte var inne. Första halvlek flyter på med mycket spel åt båda håll till den 27 minuten när Lärje–Angered gör ett nickmål på ett överskruvat inlägg.

– Jag tycker att vi hänger på jättebra i första halvlek säger Dalstorps David Kjellén.

Även om 0–1 görs på inlägg är det Lärje–Angereds fart som är mest respektingivande i första halvlek. Gång på gång gör de blixtsnabba omställningar och hamnar flera gånger tre mot två.

– De vill lägga bollen långt och då hänger vi inte riktigt med, så vi snackade i halvtid om just de lägena, säger David Kjellén.

Andra halvlek börjar krampaktigt för Dalstorp som har svårt att komma in på Lärje–Angereds planhalva. Samtidigt har inte bortalaget några givna målchanser och 1–0 känns länge rättvist.

I minut 76 lyckas dock Dalstorp få in 1–1 efter en hård passning in i straffområdet till en stark Johan Einarsson som kan vända rätt och göra mål.

Sista kvarten är lika intensiv som resten av matchen och Johan Einarsson gör långa löpningar, både defensiva och offensiva. I 82:a minuten lyckas dock Lärje–Angered göra mål på en retur och så slutar även matchen. Hela matchen har präglats av irritation i båda lagen och i slutminuterna blir även Dalstorps tränare Simon Eriksson uppvisad på läktaren och domare Henrik Hall har mycket att stå i när många spelare dröjer sig kvar efter matchen. David Kjellén är besviken efter matchen, men erkänner även motståndet.

– De spelar riktigt bra, säger han. De är riktigt snabba och skickliga.