Annons
Nyheter

Inte missfritt i premiären

Två missar ställde till det för Jenny Johansson när Elitserien hade premiär i Blekinge.
Nyheter • Publicerad 5 april 2010
Jenny Johansson missade en del vid elitseriepremiären i Blekinge men var ändå hyfsat nöjd med sin insats. Här är hon först i andraklungan vid varvningen på långdistansen.
Jenny Johansson missade en del vid elitseriepremiären i Blekinge men var ändå hyfsat nöjd med sin insats. Här är hon först i andraklungan vid varvningen på långdistansen.Foto: 

Eliteseriepremiären i helgen blev ingen dundersuccé ur lokal vinkel. Egentligen var det väl heller inte väntat eftersom de starkaste UOK–korten, som Simone Niggli och Erik Öhlund, inte kom till start.

Bäst lyckades förstås Jenny Johansson, som blev åtta och tolva på lång– respektive medeldistans.

Annons

– Det var väl en ok men inte helt lyckad helg. Jag missade lite på båda loppen och lyckades inte helt med tekniken, säger Jenny.

Långdistansen sprangs två varv på sex kilometer vardera och efter det första låg Jenny trea.

– Sedan gjorde jag ett ordentligt slarvfel och gick mot fel kontroll vid en gaffling. Jag var väl kanske lite trött och såg inte upp tillräckligt, säger Jenny.

Nu blev det till slut åttonde plats, fem minuter efter segrande Maria Magnusson, Sävedalens AIK.

På medeldistans så gjorde Jenny en bom in till tredje kontrollen och tappade där ungefär två minuter. Ett avstånd som sedan drygades ut till tre och en halv i mål och återigen var det Maria Magnusson som var snabbast.

– Det var snabblöpt och jag orkade inte hålla uppe farten. Jag hade kanske kunnat slagits om tredjeplatsen utan missen i början, men det är ungefär den här nivån jag håller just nu, säger Jenny.

Nils Spetz, UOK, blev 15:e och 19:e i Silva junior cup på de två loppen i helgen. Anna Nilsson–Simkovics springer för UOK men är österrikisk medborgare och fick inte springa cupen eftersom hon inte har samlat på sig några rankingpoäng. Men Anna visade klassen genom att vinna D18 E2 på annandagen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons