Annons
Nyheter

Ingen sammanslagning med Grimsås

Tranemo IF lägger planerna på samarbetet med Grimsås IF på is.
– Vi tar upp diskussionerna igen efter nyår och siktar på 2013, säger Jan Larsson, ordförande i Tranemo IF.
Nyheter • Publicerad 7 november 2011

Det blir ingen sammanslagning av seniorfotbollen i Tranemo och Grimsås. I alla fall inte till den kommande säsongen.

– Vi har tills vidare lagt de planerna på is eftersom det blev för kort om tid för att kunna genomföra detta redan till nästa säsong, säger Jan Larsson.

Annons

– Det var utlyst ett medlemsmöte till slutet av november men vi bedömde att vi inte skulle få färdigt ett koncept som medlemmarna skulle ta ställning till.

Men att arbetet med att slå samman seniorfotbollen har stannat av betyder inte att planerna på ett samgående strukits från agendan. I stället så har det första steget tagits i och med att de båda föreningarna kommer att ha ett gemensamt reservlag den kommande säsongen.

– Eftersom det finns en del yngre spelare i Grimsås som riskerade att inte få spela så valde vi att samarbeta så här, säger Jan Larsson.

Spelarna i reservlaget är knutna till respektive moderklubb och är alltså tillgängliga för spel i A–laget där. Dessutom kommer Grimsås och Tranemo att ha en del gemensamma träningar under november och december.

– Efter nyår kommer vi att ta upp diskussionerna om en sammanslagning igen och då kanske det här har satts sig bättre, säger Jan Larsson.

Båda föreningarna har anmält lag till seriespel nästa år och för Tranemo IF:s del så är det i division V. Men frågan om vem som skall träna laget återstår att lösa.

– Vi letar febrilt efter någon som kan ta över efter Mattias Wengrud. Några problem med att få ihop ett lag kommer vi inte att få eftersom jag inte vet någon som slutar eller flyttar. I och för sig så återstår ju frimånaden men det skall inte ställa till det för oss, säger Jan Larsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons