Annons
Nyheter

I dag avgörs det för UIFK

I dag avgörs om det blir trean eller fyran för Ulricehamns IFK. Vinst och laget kan med största säkerhet glädja sig åt fortsatt spel i trean.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011
Tobias Söderman, i mitten, får sällskap av Bekim Haxha i anfallet när UIFK spelar avgörande kvalmatch mot Tjust i dag.
Tobias Söderman, i mitten, får sällskap av Bekim Haxha i anfallet när UIFK spelar avgörande kvalmatch mot Tjust i dag.Foto: Carina Carlzon

Det har blivit en lång säsong för UIFK:s herrar. När laget tränade på Lassalyckans IP i torsdagskväll var temperaturen bara några grader över nollstrecket och de få regndropparna som föll var iskalla. Mössor, vantar och underställ hjälpte spelarna att hålla värmen och det var högsta fart från start som gällde.

– Det viktigaste för oss på träningarna nu är att hålla igång intensiteten. Vi kan inte gå in och ändra i tekniska bitar. Tempo, tempo, det är viktig, säger tränaren Marcus Sjöbring.

Annons

Marcus förhoppning är fotboll över 90 minuter från UIFK:s sida mot Tjust. Under hela säsongen har lagets problem varit de djupa svackor som IFK hamnat i under matcherna. Svaga öppningar där motståndarna tillåtits göra både ett och två mål har gett onödiga uppförbackar för UIFK.

– Vi har underpresterat under hela säsongen och därför skulle det vara riktigt skönt om vi ordnade nytt kontrakt, säger Marcus.

Forwarden Tobias Söderman är en av spelarna som är delaktiga i kampen om fortsatt spel i trean. Med sina åtta fullträffar är han betydelsefull för laget. Hade någon påstått att han skulle spela kvalmatch för UIFK i slutet av oktober i våras hade nog en huvudskakning blivit Tobias reaktion. Då spelade han fotboll i Hössna men efter en överenskommelse med UIFK om lite färre träningar för att hinna med både arbets- och familjeliv drog han på sig den blåsvarta UIFK-tröjan igen och har varit en viktig injektion till lagets starka höst, bara två förluster på tio seriematcher.

En seger i dag och kontraktet borde vara klart. För seger krävs mål.

Upplever du någon press att målen ska komma från dig?

– Bekim gjorde två sist så vi är flera som kan göra mål. Men visst, är man anfallare ska man göra mål eller spela fram till mål, så är det.

I likhet med förra matchen mot Kisa får Tobias Söderman sällskap av Bekim Haxha längst fram från start idag. Under stor del av hösten har UIFK ställt upp enligt en 4-5-1-modell men mot Tjust blir det 4-4-2.

– Det gillar jag, vi får bättre press med två spelare där fram. Av någon anledning lyfter hela laget upp mer när vi är två där framme, säger Tobias Söderman.

Oavsett om det blir mål från Tobias Söderman, Bekim Haxha eller någon annan är riktlinjerna tydliga från tränarhåll; framåt, framåt. Seger är det som gäller.

Mittbacken Tobias Arvidsson Wengbrand saknas i dagens match. En ledbandsskada stoppar honom från spel, samma skada som hindrat honom från spel i de två tidigare kvalmatcherna. Ett litet frågetecken finns efter Niklas Claesson som varit förkyld under veckan men lagledningen räknar med honom i startelvan.

Dagens matcher

Kisa BK-Hagahöjdens BK

Ulricehamns IFK-Tjust IF FF

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons