Annons
Nyheter

HV71 nästa anhalt för Erik Andersson

Nittorps talang Erik Andersson har bestämt sig. När hockeyn drar igång till hösten spelar han i HV:s tröja.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2011

Den lovande 16-åringen som i år spelat både A-lags- och juniorhockey med Nittorp tar nu steget vidare till HV71.

– Jag kommer spela med deras J20-lag nästa säsong. Försäsongsträningen drar igång någon gång under april, säger Erik.

Annons

UT berättade i februari att Erik provtränade med Jönköpingslaget och redan då var han ganska säker på att det skulle bli spel i Småland framöver för hans del.

– Jag skulle ångra mig om jag inte tog den här chansen, säger han.

Forwardens plan är att flytta till Jönköping efter sommaren och gå i skola där för att få nära till träningarna.

HV:s J20-lag inledde sitt slutspel i går, de möter Luleå i kvartsfinal. På grund av slutspelet har Erik Andersson tränat med J18 under två veckors tid eftersom HV-tränaren endast vill ha med de spelare som är aktuella för slutspelsmatcherna på träningarna.

Den stora skillnaden jämfört med spelet i Nittorp är tempot och när träningarna inför nästa säsong drar igång kommer en prioriterad bit från Eriks sida vara stärkt kondition.

Redan förra säsongen fick junioren Erik känna på A-lagshockey med Nittorp men det var först den här hösten/vintern som han regelbundet var med på matcherna. I en del kamper var han till och med den bäste spelaren i laget.

Förra måndagen gjorde Erik Andersson sin sista match i NIK-tröjan för ett tag framöver. J20-laget förlorade den avgörande kvalmatchen till division ett mot Dalen med 3–4.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons