Annons

Huvudvärk stör Falks förberedelser inför VM

Huvudvärk har stört Hanna Falks förberedelser inför VM. UIF-stjärnan räknar ändå med att stå på startlinjen i lördagens genrep i Otepää.
längdskidor • Publicerad 17 februari 2017
Hanna Falk anlände en dag senare till Otepää på grund av huvudvärken. Foto: Adam Ihse
Hanna Falk anlände en dag senare till Otepää på grund av huvudvärken. Foto: Adam Ihse

Under torsdagen skulle stora delar av den svenska VM-truppen med flyg ta sig från italienska Seiser Alm via Stockholm och vidare till Estland. Men Hanna Falk valde att stanna kvar i den svenska huvudstaden – av hälsoskäl.

”Jag hade huvudvärk i går och fick landa och sova på Arlanda. Men nu ska jag resa till Otepää och förbereda mig inför morgondagens race”, skriver Hanna Falk i ett sms till UT på fredagsförmiddagen.

Annons

Nu blev alltså fredagen resdag istället för torsdag. Det fick till följd att 27-åringen missade träningen på helgens världscupbanor och även landslagets pressträff på eftermiddagen.

Men någon fara för lördagens fristilssprint, som är den sista tävlingen inför VM-sprinten i Lahtis nästa torsdag, ska det inte vara, enligt Falk själv.

”Hinner ej fram till presskonferensen. Men är redo för race i morgon!”, svarar hon UT.

Seiser Alm, där landslaget har laddat de senaste tio dagarna, ligger på hög höjd. Tanken är att träningen och hela vistelsen i den syrefattiga luften där ska ge formen en skjuts när åkarna anländer till lågland igen. Men den tunna luften kan också slita på kroppen, så det är en fin balansgång. Landslagsåkarna Jonna Sundling, Ebba Andersson och Oskar Svensson har blivit sjuka under lägret och deltar därför inte i helgens genrep.

För Hanna Falk blir det bara sprinttävling i Otepää och inte någon start på 10 kilometer klassiskt under söndagen. Det var dock planerat sedan tidigare och har inget med torsdagens huvudvärk att göra. Det är för övrigt inte någon av de svenska åkarna som ska dubblera i helgen. Sprintlaget består bara av tre herrar och tre damer och i distansloppen ställer fyra damer och fem herrar upp.

Norge kör med ett annat upplägg. Stjärnor som Marit Björgen, Heidi Weng, Ingvid Flugstad Östberg och Astrid Uhrenholdt Jacobsen är alla anmälda till både sprint och 10 kilometer.

Sprintkvalet avgörs klockan 8.30 på lördagsmorgonen. Kvartsfinalerna drar igång klockan 11.00 och sänds i SVT.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons