Ulricehamns Hugo Ström tog hem segern i H14-klassen när DM i medeldistans avgjordes i helgen. Även OK Tranan höll sig framme med tre klassegrar.
Nyheter • Publicerad 9 september 2014
Hugo Ström.
Hugo Ström.Foto: Privat

13-årige Hugo Ström gick en hård kamp om segern med en löpare från just Tranan, nämligen Erik Lindström. I mål skiljde bara fyra sekunder dem åt.

Tranan tog DM-guld genom Anton Nilsson (H20), Lisa Johansson (D16) och Ulrika Kindlund (D40). Och UOK fick ytterligare en klasseger genom Linda Pettersson i öppen motion 3.

Utöver segrarna tog båda klubbarna också en räcka pallplaceringar – sex för Tranan och två för UIK.

Även Gällstadbygdens SOK hade några löpare med i distriktsmästerskapet. Klubben fick en medalj med sig hem, genom Isac Brovalls andraplats i H10.

Bland herrseniorerna blev UOK:s Nils Spetz bästa lokala löpare. Han blev fyra i den 42 man starka H21-klassen.

Med lördagens medeldistans avklarad var det på söndagen dags för stafetter. Tranan tog hem segern i D120, där de tre deltagarna måste ha en sammanlagd ålder av 120 år. Tranemoklubben blev också tvåa i H14 och D20, samt trea i D16, H20 och H120.

UOK bästa stafettplacering var tredjeplatsen i H21-klassen.