Annons
Nyheter

Hoppkick-off i ridhuset

I helgen dammades sadlarna av. UBRK hade nämligen kickoff. Det är ett tecken på att tävlingssäsongen närmar sig.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2011
Johanna Lidén var en av rytttarna som var med under kickoffen.
Johanna Lidén var en av rytttarna som var med under kickoffen.Foto: Labrini Stavrekas

Efter en vinter som gjort det besvärligt för både hästar och ryttare var det äntligen dags för hoppkickoff. Två dagars träning och umgänge väntade när Tranemoryttarnas Eva Olausson höll i lektioner under både lördagen och söndagen.

– Det är kul att ha lektion med en tränare som jag inte haft innan, säger Tilda Erneborn.

Annons

Eva Olausson gav tips och råd till ryttarna som var indelade i tre grupper. Hon började lektionen med att låta ryttarna trava lite. Längre in i lektionspasset skulle ekipagen ta sig över en serie hopp som Olausson hade ordnat. Hindrena var olika höga för att bland annat testa hästens uppmärksamhet. Och lektionen gav mersmak.

– Det gick jättebra. Jag har fått lite tips om vad jag ska tänka på. Jag ska bland annat tänka på att inte kasta mig framåt över hindret, en sak som jag fått höra innan, säger Tilda Erneborn.

Tilda tyckte såklart att det var kul att komma igång med hoppningen ordentligt igen.

– Sen är det bra att träna för någon annan som jag inte tränat för innan. Jag lär mig mycket av det.

Inga av ekipagen hade tidigare haft någon lektion med Eva Olausson och det var lite nervöst utanför ridhuset. För i grupp nummer två fanns Alexandra Andersson och Isabell Wikfors.

– Jag är inte jättenervös, men bara lite. Jag vet att jag måste förbättra vissa saker, säger Alexandra.

– Men det ska bli roligt. Jag har hållit igång hela vintern, säger Isabell.

En som var lite extra nervös var Alexandras häst Froste. Han ville inte gärna gå in i ridhuset. Det var alldeles för mörkt och läskigt för hans del. Efter lite bearbetning ändrade han dock åsikt och tog sig in.

Det var inte bara ridlektioner som gällde under dagarna. Tjejerna fick även sätta sig ner med Eva för att berätta om sina mål med säsongen. De gick igenom vilka tävlingar som var aktuella. Men det viktigaste av allt var att få umgås tillsammans, att ha kul. Och det hade tjejerna.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons