Hoppet kvar för UIFK

En stark andra halvlek gav poäng för UIFK. Som därmed förbättrade sina chanser till nytt kontrakt.
Nyheter • Publicerad 11 september 2010

Det blev 1–1 i den viktiga bottenmötet mellan Ulricehamns IFK och Skene. Det forna storlaget från Mark tog ledningen efter en knapp kvart i samband med en frispark och där hemmaförsvaret inte alls hängde med.

Gästerna fortsatte att skapa farligheter men tack vare Jesper Hallqvist i UIFK–målet så var det fortfarande bara 0–1 i paus.

I andra halvlek blev det en helt annan matchbild. UIFK ändrade till 4–4–2 genom att man flyttade in Tobias Söderman från vänsterkanten till mitten och det gav en helt annan tyngd åt anfallet. Men det dröjde till 83:e minuten innan det gav utdelning och då på ett ganska slumpartat sätt. Tobias Arvidsson nickade en hörna mot mål men som räddades på mållinjen. Men returen gick rakt i ansiktet på den framstormande Arvidsson och nu tillbaka in i mål.

UIFK fortsatte sin satsning framåt samtidigt som Skene också började gå till anfall på allvar. Men trots flera bra hemmalägen så ville det inte bli fler mål utan matchen slutade oavgjord. Den poängen kan vara mycket viktig för UIFK eftersom övriga resultat gick lagets väg.

– En bättre andra halvlek gav oss poäng. Genom att vi bytte spelsystem så fick vi fast bollen i anfallet och kom högre upp på planen. Men det frestar på att vara tränare en sådan här match, säger den trots allt glade UIFK–tränare Maikel Johansson.

Jesper Hallqvist var bra i UIFK–målet, Christopher Brorsson gjorde ett mycket piggt inhopp, men planens gigant var Anders Dungel. Helt outstanding i andra halvlek och det är nog flera Skenespelare som kommer att sova dåligt i natt efter Dungas överkörningar.