Annons
Nyheter

Hinder för verksamheten

ridsport Det blir nya hinder för UBRK. Dessbättre sådana som utvecklar verksamheten.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010
Från vänster: Mats Lindman, för dagen utklädd till snickare, Maggan Jungmalm, pådrivare, samt banbyggaren Lars Persson vid ett av hindren till den nya banan.
Från vänster: Mats Lindman, för dagen utklädd till snickare, Maggan Jungmalm, pådrivare, samt banbyggaren Lars Persson vid ett av hindren till den nya banan.Foto: Leif Fjellström

Första helgen i oktober så är det dags för Ulricehamnsbygdens RK att ta sin nya bana för startfälttävlan i bruk. Nio hinder kommer att finnas längs den drygt 900 meter långa banan och dessa har klubbmedlemmar byggt själva.

– Vi har fått virke från medlemmar, byggt hinder under två arbetshelger och sedan även fått hjälp med att köra ut dem på plats, säger Maggan Jungmalm från UBRK.

Annons

– Därför har det blivit ett billigt bygge och det var förutsättningen för att vi skulle kunna genomföra det.

En startfälttävlan är en mycket snällare variant av fälttävlan och avsedd för de som vill testa på hur det är att rida en hinderbana i terrängen. Det är samma moment som på en riktig fälttävlan, alltså banhoppning, dressyr och terrängritt För att få rida terrängritten så måste man först ha genomfört godkänd banhoppning och dressyr.

– På en vanlig fälttävlan så blir man utesluten om hästen vägrat tre gånger. På en startfälttävlan så får man rida förbi ett hinder som man kan känna sig osäker på och därmed slippa avbryta träningen. Det enda som händer är att man inte får en rosett för genomförd tävling, säger Maggan Jungmalm.

Banan man bygger har hinderhöjder på maximalt 70 centimeter och kan därför även användas för ponnyfälttävlan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons