Annons
Nyheter

Hemmaglädje efter cupvinst

Att två UIFK–lag i finalen var det förstås givet att det blev hemmaseger i cupen.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2011
Segrarna i UIFK 2.
Segrarna i UIFK 2.Foto: Leif Fjellström

Det blev Ulricehamns IFK 2 som drog det längsta strået när finalen i F12 avgjordes. Och segern satt förstås lite extra skönt eftersom det var kompisarna i UIFK 1 som fick se sig besegrade i söndagens upplaga av Ulricehamns ungdomscup.

Men det satt långt inne innan segraren kunde koras. För det var mållöst efter ordinarie matchtid och förlängningen bjöd inte heller på något nätrassel. Då blev det förstås ett avgörande på straffsparkar och där visade lag 2 att man hade de starkaste skyttarna och en matchvinnare i målvakten Lisa Pedersen. För hon inte bara räddade motståndarnas straffar – hon satte också den avgörande som gav 3–1 och därmed cupsegern åt laget.

Annons

– Lite nervöst var det. Men jag satsade på att skjuta så hårt jag kunde i stället för att försöka placera skottet, eftersom det då blir lösare, säger Lisa.

En taktik som lyckades fullt ut eftersom bollen satt stenhårt vid stolproten.

UIFK 2 slog ut Södra Ving i semifinal med 1–0 medan UIFK 1 gick vidare via straffar mot småländska Bor i den andra semifinalen. Där behövdes nio straffar för vardera laget innan ulricehamnstjejerna kunde avgöra.

Killarna i P12 spelade sin cup på lördagen och där var Borås AIK 2 helt outstanding turneringen igenom. Tre insläppta mål på sex matcher och totalt 34–3 i målskillnad visar på boråsarnas dominans. I finalen besegrade man Rångedala/Äspered/Dannike med 4–1. Främsta lokala lag blev Åsarp/Trädet som föll i bronsmatchen med 0–1 mot R/Ä/D.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons