Annons
Nyheter

Här är Hannas konkurrenter om guldet

När förbundskaptenen Rikard Grip utser Hanna Falks fem främsta konkurrenter finns en lagkamrat med på listan.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2011
Charlotte KallaFoto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Marit BjörgenFoto: Bendiksby, Terje
Kikka RandallFoto: ijord, Thomas Winje
Petra MajdicFoto: Timur Nisametdinov
Arianna FollisFoto: Mikhail Metzel

Marit Björgen. Hon är medaljkandidat i alla distanser hon ställer upp på i VM. Björgen har en bra säsong bakom sig och hennes fantastiska fysik i kombination med en stor trygghet gör henne till en het aspirant till pallen.

Arianna Follis. Italienskan har en oerhört fin teknik. Follis gör sällan något större väsen av sig men finns alltid med där framme. Hon är duktig på att positionera sig rätt under loppen och den taktiska blicken är en viktig styrka hos henne.

Annons

Kikkan Randall. Jag tror inte många tänker på Kikkan som medaljkandidat men hon kommer till VM med bra resultat i ryggen. Hon är snabb i starten och har varit med länge vilket ger henne nyttig erfarenhet.

Petra Majdic. Ledaren av sprintvärldscupen är förstås självklar aspirant på en topplacering. Hennes storlek ger henne hög utväxling och hon åker snabbt på flacka partier. Majdic behöver större utrymme än de övriga åkarna på grund av sin storlek och det gör att hon ibland klagar på att de svenska åkarna kör aggressivt.

Charlotte Kalla. Hannas lagkompis är uthållig som få och kommer växa under varje heat. Eftersom sprinten avgörs i fri stil är Kalla med och slåss om medaljerna.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons