Annons
Nyheter

Hanna ser slutet på säsongen

Med två tävlingar kvar ser Hanna Falk fram emot lite ledighet.
– Jag blir alltid trött när det går mot april.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2011
Hanna Falk ser fram emot lite vila. Men har definitivt inte packat ihop för säsongen.
Hanna Falk ser fram emot lite vila. Men har definitivt inte packat ihop för säsongen.Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Världscupen i längdskidåkning avslutades i helgen vid skidspelen i Falun och därmed sattes också punkt för Hanna Falks andra säsong med världseliten.

38:e plats på den inledande prologen blev till 44:e och sista plats på jaktstarten i lördags, sedan Hanna i princip bara åkt igenom loppet.

Annons

– Sprinten i Stockholm var ju min grej och när den inte gick så bra så tappade jag lite av motivationen. Men samtidigt så är det lite bonus att få åka i Falun och därför var det lockande att starta, trots att jag kännt mig lite sliten och haft problem med en ljumske, säger Hanna.

– Lite grand ångrar jag att jag ställde upp i Falun.

Resultatet av säsongen blev tionde plats i sprintcupen och 33:e sammanlagt i världscupen. Att jämföras med förra säsongen då hon blev femms respektive 20:e.

– Jag är ändå nöjd med min säsong. Att det skulle bli svårt matcha fjolåret visste jag och även om jag inte fått till de toppar jag hade i fjol så har jag ändå gått framåt den här vintern. Men jag har inte fått till alla bitar samtidigt och jag har väl en del funderingar hur jag skall ändra det till nästa år, säger Hanna.

– Att jag är nöjd med min säsong innebär ju inte att jag inte vill bli bättre. Självklart så siktar jag uppåt och vill absolut stå på pallen.

Några större förändringar?

– Inget jag har präntat på papper. Världscupen är visserligen slut men jag har ett par tävlingar kvar innan säsongen är helt över och innan dess så gör jag inga riktigt djupa analyser. Det jag kan säga är att jag var i mycket bra form på lägren i höstas men fick inte med mig den till tävlingsstarten. Kanske att jag tränat lite för mycket.

Kommer vi i framtiden att få se Hanna Falk köra distanslopp?

– Det tror jag. Jag har inte fått chansen att tävla på längre distanser men jag ser det som en utveckling som även skulle gynna mig på sprinten.

Hur mår du nu?

– Bra men lite sliten. Jag har tagit det lugnt ett par dagar, tränar ett pass i dag (tisdag) och i morgon åker jag till Piteå för Team Sportia cup och SM–stafett. Om kroppen håller så kör jag alla tre loppen. Men visst ser jag fram emot att det skall ta slut. Det är olika för alla åkare, men jag blir alltid trött in mot april.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons