Annons
Nyheter

Hanna OS-laddar i roddmaskin

Med en inflammation i vänster ljumske är det gym istället för snö som gäller för Hanna Falk. Tidigast i dag ska hon testa på skidor igen.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2010

Det som först diagnostiserades som en lättare skada visade sig vara en inflammation. Sedan i måndags har Hanna Falk ätit inflammationsdämpande läkemedel och hon går nu en kamp mot klockan för att bli fit for fight till på onsdag.

Som alternativ till skidträning får Hanna försöka formtoppa genom träning i gym.

Annons

– Hon kan köra styrka i överkropp och intervallträning på testcykel eller roddmaskin, så det går att hitta lite olika vägar för att hålla i gång konditionsträningen, säger svenske förbundskaptenen Joakim Abrahamsson till TT.

När UT pratade med Hanna Falks tränare Niclas Grön i måndags menade han att Hanna behöver ett par träningar på skidor för att kunna hävda sig i OS-sprinten.

– Det handlar mest om att få en bra känsla och mentalt veta att kroppen känns bra igen, säger Niclas Grön.

Efter helgen har Hanna Falk själv inte uttalat sig om sin skada. Förbundskaptener, medieansvariga och läkare har skött kontakterna med media.

– Det här sätter ett stort krav på henne och hon är inte van att vara skadad. Men jag tycker det ser ut som hon hanterar det bra, säger Joakim Abrahamsson till TT.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons