Annons
Nyheter

Hanna laddar hemma

Ett lopp, sedan var VM över för Hanna Falk. Som nu letar formen hemma i Torsby.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2011
Packade utrustningen och lämnade Oslo. Hanna Falk fick följa onsdagens VM-tävlingar via TV hemma i Värmland.
Packade utrustningen och lämnade Oslo. Hanna Falk fick följa onsdagens VM-tävlingar via TV hemma i Värmland.Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Det efterlängtade trendbrottet på VM kom i sprintstafetten för damer, där Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter tog guld. Något som Hanna Falk inte fick uppleva på plats eftersom hon lämnade Holmenkollen på tisdagen och åkte hem. Men självklart följde hon det på tv.

– Det var hur roligt som helst. Jag vet att Charlotte inte tappar en ledning men det var inte förrän hon åkte över puckeln på upploppet som jag visste att det skulle bli guld, säger Hanna.

Annons

– Jag hade gärna varit på plats för att följa det här loppet och uppleva stämningen.

Det var alltså inte ditt eget beslut att lämna VM?

– Jag tog beslutet tillsammans med vår förbundskapten Rickard Grip. Det kändes som om jag var i en negativ spiral som inte gick att vända på plats och därför beslöt vi att jag skulle åka hem och ladda om inför fortsättningen. För det kommer ju fler tävlingar när VM är över.

Hur känns det nu?

– VM var ju något jag laddat för och längtat efter så länge och då känns det ganska tomt när det efteråt.

Din reaktion på att du inte fick åka i sprintstafetten?

– Jag hade på känn att det skulle bli så här, eftersom vi är flera som slåss om platserna och dagsformen är det som slutligen avgör. Så egentligen känns det inte speciellt konstigt att jag inte blev uttagen.

Har du kunnat analysera din insats på VM–sprinten?

– Lite svårt så här nära in på. Men självklart så hade jag hoppats på att gå vidare från semifinalen men jag är ändå ganska nöjd med min elfteplats. Det är många duktiga åkare som gör upp om medaljerna i ett VM.

Vet du varför det gick så tungt i semifinalen?

Annons

– Nej. Det har inte känts riktigt 100–procentigt bra sedan ett par dagar innan tävlingarna i Drammen. Jag vet inte om det är något med kroppen och formen eller om jag kanske spände mig inför det som skulle komma.

Vad väntar härnäst?

– Nu skall jag ta det lugnt ett par dagar och smälta det här. Sedan börjar jag ladda om inför fortsättningen på världscupen. Det är tävling i Lahti helgen efter Vasaloppet och sedan är det Slottssprinten i Stockholm och distans i Falun.

Revanschsugen?

– Gissa.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons