Annons

Hanna i blickfånget i Tranemo

Hanna Falk drog den största uppmärksamheten under Tranemoloppet. För hennes del var det mest ett träningspass medan det på herrsidan blev lite mer tävling.
Sport • Publicerad 7 januari 2010
Populär skidstjärna. Hanna Falk fick jobba lika mycket utanför spåret som i detsamma.
Populär skidstjärna. Hanna Falk fick jobba lika mycket utanför spåret som i detsamma.Foto: Leif Dahl

Över 200 åkare hade anmält sig till Tranemoloppet och det kom även några efteranmälningar. Med tanke på de senaste årens nyckfulla vintrar, var det nästan lite ovant för Tranemoloppets deltagare att behöva valla för nysnö.

? Det är lite lösa spår. Inget man är van vid härnere, men det är kul att det kan hända, säger Markus Jönsson en stund före start.

Annons

Markus och en hel rad med UIF:are ställde upp i H21-klassen. Det gänget blev faktiskt dagens största till antalet, med dryga tjugo startande.

Annars var det Hanna Falk som de flesta ville se. Det var inte bara skidåkandet som tränades för hennes del. Även skrivarmen fick användas flitigt till alla autografjagande ungdomar.

? Det är lite småtjejer som vill ha autografer, men det var någon kille också, säger Hanna.

Annars undrades det mest över vad som fick Hanna att åka till just Tranemo.

? Det är kul att komma hit och jag var sugen på att tävla igen. Har varit lite krasslig i jul. Ett bra träningspass, faktiskt första klassiska distansen i år, säger Henna.

Träningspass var ordet, för Det var bara en tjej till som ställde upp i klassen, orienterartjejen Helena Lidhage från IK Ymer och hon var snabbt distanserad.

? Det är kul att hon ställer upp, tycker Hanna.

När H21-klassen väl kom ut i spåret blev det snabbt två UIF:are i topp, Markus Jönsson före Dan Moberg. Markus drygade ut försprånget och gick i målnära minuten före tvåan Dan. Trea blev hemmaåkaren Christian Olsson.

? Jag brukar inte ha det lätt i Tranemoloppet, men idag gick det bra, säger Markus efter målgång.

Det var inte bara senioråkare i spåret. Som vanligt på Tranemoloppet var det en hel rad ungdomsklasser som avgjordes innan seniorerna gav sig ut. I D17-18 blev det bara gulsvart på pallen, med Maja Falk som etta före Frida och Linda Sivermark. Men annars var hemmaklubben Tranemo IF välrepresenterad, med några deltagare i så gott som varje klass. Några Tranemoåkare placerade sig bra också, exempelvis vann Albin Persson H11-12 och Johanna Johansson D9-10.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons