Annons
Nyheter

Hanna femma i Düsseldorf

skidor När konkurrenterna tryckte på hade Hanna inte krafter att svara.
– Jag måste ändå vara glad över att ha nått finalen.
Nyheter • Publicerad 4 december 2010
Slagen ? men långt ifrån utslagen. Hanna Falk blev femma i Düsseldorf?sprinten.
Slagen ? men långt ifrån utslagen. Hanna Falk blev femma i Düsseldorf?sprinten.Foto: Leif Fjellström

Finalen såg med svenska ögon väldigt bra ut på startrakan där Hanna var i ledningen efter sedvanlig explosiv start. Men där hon förra året bestämde sig för att inte släppa någon förbi sig – där kunde Hanna den här gången inte svara när konkurrenterna satte tryck på henne.

– Jag tappade position och låg fyra in i sista kurvan, säger Hanna.

Annons

– Där tappade jag balansen lite, fick bakvikt och sedan var det kört.

Det blev i stället en kamp om fjärdeplatsen för Hanna. Det hjälpte dock inte att hon gjorde en bra målgång utan Hanna fick nöja sig med femteplatsen, på samma tid som fyran norskan Celine Brun–Lie och sexan Hanna Brodin.

– Jag är ändå nöjd med min dag. Det är tufft att åka andra semifinalen eftersom man får så kort tid att återhämta sig och jag stumnade ordentligt i benen. Min tanke var att åka offensivt hela tiden och det gjorde jag också i dag. Visst var det tungt med vinden i dag men jag ångrar inte att jag satsade som jag gjorde, säger Hanna.

Du måste väl ändå känna en viss lättnad med tanke på att du haft lite problem?

– Visst känns det lite lättare nu, men jag har egentligen inte varit orolig. Det är bara att jobba på så lossnar det alltid någon gång.

Sprintfinalen vanns av Arianna Follin, Italien.

I morgon söndag är det sprintstafetter och enligt de preliminära besked som gick att få på lördagseftermiddagen så är det Hanna Brodin och Hanna Falk som kör i Sveriges förstalag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons