Annons
Nyheter

Hanna Falk siktar på medalj i dag

En placering som uppfyllde förväntningarna. Då gjorde det inte så mycket att Hanna blev trött.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2011
Hanna Falk jagar i dag medalj när SM?sprinten avgörs. arkivfOTO: Leif Dahl
Hanna Falk jagar i dag medalj när SM?sprinten avgörs. arkivfOTO: Leif DahlFoto: Leif Dahl

Andra starten på årets skid–SM resulterade i en åttondeplats för Hanna Falk. Disciplinen var jaktstart 15 kilometer med skidbyte och övergång från klassisk till fristil efter halva loppet.

– Jag är trött. Det var en pärs och det är skönt att det är över. Men jag är jättenöjd med min insats och placering, säger Hanna.

Annons

Det blev bra fart från början och Hanna var med i den främsta klungan under första varvet men tappade på det andra och fick slita för att inte tappa för mycket och var sjua vid skidbytet.

– Fristilsbanan hade några rejäla backar och jag blev trött ganska fort, säger Hanna.

Emma Wikén och Ida Ingemarsdotter tog snart in försprånget som Hanna hade haft i halvtid och kunde också gå ifrån. Men när nästa duo kom upp till Hanna så fick måttet vara rågat.

– Jag bet mig fast för att vara med in i mål och kunde sedan spurta ner Lina Korsgren och Lisa Larsen, säger Hanna.

Åttonde plats i huvudklassen men tvåa i U23, där bara Emma Wikén var snabbare.Målsättningen var att ta en plats bland de tio i topp och det lyckades alltså. Fast det kostade alltså på.

– Men det är ingen fara. Fredag är det inga tävlingar och då blir det bara lite lugn åkning och skidtester inför sprinten.

För det är ju sprinten som är huvudtävlingen för dig?

– Ja. Det är där jag har störst stora medaljchans.

Sprinttävlingen avgörs i dag lördag med kvalstart kl 9.00 och runt 12.30 vet vi om det blev medalj eller inte för Hanna Falk.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons