Annons
Nyheter

Hanna Falk missar världscupsprint

När truppen till världscupen i Finland kommande helg presenterades på måndagen saknades Hanna Falk. Orsaken är en lårskada.
Nyheter • Publicerad 22 november 2011
Foto: Leif Fjellström

Hanna Falk hade ingen lyckad säsongspremiär i Bruksvallarna för en dryg vecka. Hon var långt efter täten i damernas millopp och rejält missnöjd i kommentarerna efteråt.

Nu visar sig att det fanns en förklaring till bottennappet. På uppvärmningen innan tävlingen kände Hanna smärta i baksidan av ena låret.

Annons

– Det blev som kram på baksidan när jag joggade på uppvärmningen. Då såg jag det inte ens som en skada men jag förstår nu att det påverkade mig, säger Hanna Falk.

De kommande dagarna stannade landslaget kvar i Härjedalen och tränade. Då förvärrades den krampliknande smärtan i låret.

– Smärtan ökade lite dag för dag och till sist tvingades jag inse att något inte stod rätt till.

Hanna åkte hem till Torsby för rehabilitering och under de senaste dagarna har beslutet att hon ska avstå säsongens första sprint vuxit fram.

– Jag har tagit beslutet tillsammans med de sjukgymnaster, läkare och förbundskaptenen och det handlar om att ta det säkra före det osäkra. Det är dumt att riskera något i det här läget. När jag analyserat mina två tidigare säsongen har jag kommit fram till att jag åkt några lopp när jag inte varit helt frisk. Det har jag fått lida för senare. I år ska jag agera mer klokt, säger Hanna Falk.

Enligt Hanna känns låret nu bättre och ett första lättare rullskidspass har genomförts. Siktet är nu inställt på Düsseldorf första helgen i december.

– Truppen dit är ju inte uttagen men är jag frisk räknar jag med att jag finns med på gamla meriter. Där är det en bana som passar mig bra och det är också fristil. I Kuusamo till helgen är det en klassisk sprint med mycket diagonalåkning som frestar låren.

Blev du sugen på att köra när du såg premiären i Norge på TV?

– Skojar du. Jag vill inget hellre än att komma i gång - men nu är det tålamod som gäller.

Förbundskaptenen Rikard Grip bekräftar för UT att han räknar Hanna Falks frånvaro som tillfällig. Även han beskriver det som en säkerhetsåtgärd.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons