Annons

Hanna Falk klar för JVM

UIF:s skidtalang Hanna Falk är uttagen i juniorlandslagstruppen. Troligen blir det två individuella lopp och en stafettsträcka för Hanna i Frankrike.
Sport • Publicerad 14 januari 2009
Hann Falk är klar för sitta andra VM. Den här gången går resan till Frankrike.
Hann Falk är klar för sitta andra VM. Den här gången går resan till Frankrike.Foto: Mikael Sepp

– Det är skönt att jag är uttagen, det har varit mycket press på att prestera, särskilt förra helgen eftersom det gått lite knackigt för mig hittills i år, säger en lättad Hanna Falk.

Juniorkaptenen Cathrine Engman har tagit ut sex tjejer till Frankrike-VM och tänker sig att Hanna ska köra sprint och fem kilometer fri stil.

Annons

– Vilka distanser det blir är inte helt klart än men det lutar åt två individuella lopp för mig, säger Hanna.

UIF-löftet hoppas också på en sträcka i stafetten.

Förra året körde hon upp Sverige till silver i stafetten på junior-VM efter en makalös slutsträcka. Självklart finns drömmen om en repris eller ännu hellre, stå högst upp på prispallen efter en seger. Individuellt gick det bäst för Hanna på sprinten ifjol där hon blev åtta.

Före avresan till Frankrike 30 januari ska Falk genomföra ett uppladdningsläger med landslaget. Under fem dagar ska de blågula åkarna träna i jämtländska Vålådalen. Tanken är att Hanna då ska få reda på exakt vilka lopp hon ska köra på mästerskapet.

– Uttagningen gör att jag kan tänka framåt, mitt mål är att vara i absolut toppform under JVM. Det tror jag kan räcka riktigt långt, säger Hanna.

Chansen är stor att UIF-åkaren hinner med en tävling i Sjuhärad i före JVM.

Den här helgen avgörs DM i Borås och Hanna vill gärna ställa upp. Finns det snö så blir sista tävlingen inför junior-VM distriktsmästerskapet.

Söndag 1 februari körs sprinten i JVM och på tisdagen avgörs fem kilometer i fri stil och stafetten körs på fredag.

Två andraplatser på sprint i Vattenfall cup är Hannas främsta meriter hittills den här säsongen. På de två andra loppen i cupen har hon slutat på åttonde och 22:a plats.

Vid senaste deltävlingen i Östersund kände Hanna en pigghet i kroppen som saknats tidigare och hon tror att hon börjar hitta tillbaka till den form som fanns i fjol. Då hon förutom stafettsilvret på JVM tog två guld och ett silver på JSM och vann Vattenfall cup.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons