Annons
Nyheter

Hanna Falk femma i Düsseldorf

Världscupsprinten i Düsseldorf blev ett stort fall framåt för Hanna Falk. Hon blev femma efter att ha tröttnat under finalens andra del.
Nyheter • Publicerad 4 december 2010

Falk satte allt på ett kort i finalen och var förs när startrakan var slut. Falk höll ledningen i ett par hundra meter då attackerna kom i tur och ordning från Arianna Follis, Italien, Kikkan Randall, USA, och Vesna Fabjan, Slovenien.

Hanna Falk hade aldrig kraften att komma tillbaka in i tävlingen. De tre första var för starka. Falk fick också ge sig med en skidspets mot norskan Celine Brun-Lie och slutade femma. Landsmaninnan Hanna Brodin blev sexa.

Annons

Med tanke på Falks problem, bland annat med en ond axel, var tävlingen i Düsseldorf ett gott besked.

Semifinal

Landsmaninnan Hanna Brodin var först in i första kurvan i semfinalen runt gamla stan i Düsseldorf. Även amerikanskan Randall klämde sig tidigt in före Falk som då var trea.

In mot upploppet skaffade sig Falk en bättre position då hon passerade Brodin och hon gled relativt lugnt och säkert in på andraplats i heatet. Det betyder final om en lite stund.

Kvartsfinalen

Falk hamnde i en kvartsfinal med tre svenskor i. Ida Ingemarsdotter och Hanna Brodin stod på startlinjen tillsammans med Ulricehamnsstjärnan.

Sin vana trogen tog Hanna Falk starten och hon ledde loppet igenom. Hanna Brodin, JVM-etta i sprint förra säsongen, bevakade andraplatsen.

Allt såg hur säkert ut som helst tills dess att det var 20 meter kvar. Då stumnade Hanna Falk en aning och Brodin gled förbi strax före mållinjen. Tyskan Fessel som var på gång tröttnade och nådde aldrig de båda svenskorna.

Hannorna Falk och Brodin är de enda två sbemskorna i semifinal.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons