Halmstad gjorde tvåsiffrigt i Nittorp

Det lyckades inte heller denna gång för Nittorp att ta poäng. Gästande Halmstad vann med förkrossande 10-1.
Nyheter • Publicerad 17 november 2013

Det blev uppförsbacke för Nittorp från början. Halmstad var ett nummer större, tog ledningen efter sex minuter och ökade på kort därefter. Det som var glädjande för hemmalaget var att det inte hände något bakåt under den enda utvisningen i perioden. Snarare var det Nittorp som skapade något under de två minuterna. Men det skulle höra till undantagen.

– Det som var bra förra matchen var som bortblåst idag, säger Nittorps tränare Mats Claesson.

I andra perioden drog det iväg. Halmstad gick från 0-2 till 0-6 innan Nittorp fick ett mål, en reducering i powerplay. Och gästerna fick åka på till 1-7 innan perioden var slut. De tilläts göra mål i både powerplay och boxplay.

Tidigt fick man känslan att det skulle bli många mål i baken för Nittorp denna kväll. Skulle det gå att undvika tvåsiffrigt? Nog verkade det så, det hände inte så mycket åt något håll under första halvan av den sista perioden. Men sedan rann det ivåg igrn. 1-8 och 1-“9 kom och när Nittorp fick två utvisningar i rad kom 1-10 med knappa minuten kvar att spela.

– Ingen instÃ?llning alls idag, det sämsta på två år. Det går inte att skylla på nånting, vi gjorde dem bra. Det var lått råknat hur många pass som gick rätt, säger Mats Claesson.

Ett sånt här stort nederlag var det länge sen Nittorp fick uthärda.

– Har inte varit med om tvåsiffrigt så länge jag varit med. Vi har varit betydligt bättre på bortaplan. Här hemma är ingen mardröm för motståndarna, säger Mats Claesson.