Annons
Nyheter

Hallqvist viktig i ödesmatch

Ett litet misstag kan vara ödesdigert. Men UIFK:s målvakt Jesper Hallqvist ska stänga igen. Han jagar sin sjunde nolla när UIFK möter Kisa hemma i kvalmatch nummer två.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2011
Jesper Hallqvist hoppas hålla tätt i måstematchen mot Kisa.
Jesper Hallqvist hoppas hålla tätt i måstematchen mot Kisa.Foto: Labrini Stavrekas

Det är en hårfin gräns mellan att bli hjälte eller syndabock. Som målvakt är man extra utsatt och en enda felbedömning kan få stora konsekvenser.

– Det räcker med ett enda misstag och det kan stjälpa hela matchen. Men det är också det som är tjusningen med att vara målvakt, säger Jesper Hallqvist.

Annons

Jesper har stått i UIFK-målet i 18 av 23 matcher i år. I sex av kamperna har han hållit nollan, något som han inte hade en aning om. För riktigt nöjd med säsongen är han inte.

– Jag har inte varit jättebra i år. Det har känts okej. Jag är varken nöjd eller missnöjd men förra året gick bättre för min del.

Någon nolla blev det inte i första kvalmatchen mot Hagahöjden. Där fick Jesper släppa förbi sig ett mål.

– Vår första halvlek var katastrof. Det var nog det sämsta vi presterat i år. Felpass hit och dit och det var bedrövligt. I andra såg det ut som det har gjort under större delen av säsongen, vi skapar ofantligt mycket chanser men får inte in bollen.

En tung förlust helt klart för spelarna i blåsvart. Och resan hem från Norrköping var allt annat än rolig.

– Hela helgen var förstörd. Att åka så långt, tre timmar i buss, för att vara så dålig och sen ändå vara så nära. Om vi vinner de två matcherna som återstår och ändå inte klarar oss så kommer den förlusten kännas åt helvete.

Nu väntar ännu en kamp med enorm press på axlarna. Endast vinst gäller. Förlorar UIFK åker laget nere i fyran redan idag. Blir det oavgjort så måste blåsvart hoppas på ett mirakel. Då måste verkligen alla resultat gå lagets väg.

– Nervositeten är densamma inför varje match. Just nu känner jag inte så mycket inför matchen. Det kommer på lördag. Då kommer jag vara nervös under uppvärmningen men det släpper när väl matchen är igång.

Lita på att UIFK:s 20-årige keeper kommer att göra allt för att vara omutbar. Och kanske kommer sjunde nollan i dag.

– Jag hoppas verkligen det. Det här är säsongens viktigaste match.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons