Annons
Nyheter

Hallqvist ska provträna med Dalstorp

Nästa vecka åker UIFK:s målvakt Jesper Hallqvist till Dalstorp för att provträna med laget.
– Jag vill testa på spel högre upp och nu ska jag känna hur det är hos Dalstorp, säger Jesper.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2013
Det kan bli byte av klubb för Jesper Hallqvist som ska provträna med Dalstorp kommande vecka.
Det kan bli byte av klubb för Jesper Hallqvist som ska provträna med Dalstorp kommande vecka.Foto: 

UIFK:s talangfulle målvakt, som höll nollan åtta gånger under årets seriespel, hade en mycket viktig roll i att det till slut blev en hedrande tredjeplats i tabellen för Ulricehamn IFK i division tre.

Redan förra året hörde Norrby av sig till Hallqvist och lät honom visa sina färdigheter under en testvecka i Borås. Något mer än provspel blev det inte den gången. Nu är det Dalstorp som vill testa Hallqvist. Det handlar om tre träningstillfällen och en intermatch under nästa vecka.

Annons

Dalstorps målvakter under den här säsongens seriespel har varit Peter Halldén, men han studerar till polis och kommer inte att kunna spela med laget framöver. Jonathan Wennerberg, som har en knäskada för tillfället men enligt Jörgen Eriksson är inte inget som ska hindra honom från att snart vara tillbaka i träning. Dessutom har unge Jakob Ekstener, 16 år, vaktat målet i två sista matcherna.

Dalstorp bjuder in 10-12 spelare under testveckan men ordförande Jörgen Eriksson är noga med att påpeka att klubben inte kommer värva så många spelare.

– I dagsläget vet vi att Gustav Nordmark, back, och Johan Sjögerén, forward, och Peter Halldén lämnar och kanske är det två-tre spelare som vi ska förstärka med, säger Jörgen.

Vad UT erfar är det fler spelare från UIFK som kommer att testspela med Dalstorp men Jörgen Eriksson är hemlighetsfull när det gäller spelarnamnen. En spelare som Dalstorp visat intresse för är Gällstads Sebastian Forsblad.

Klart är i varje fall att Jesper Hallqvist åker till Dalshov kommande vecka men redan i måndags var han där. Då var det match med Talanglaget som gällde. Hallqvist fick släppa fyra bollar från Elfsborg förbi sig men tycker ändå att han gjorde en okej insats.

– En straff, en kanon av Johan Larsson och nästan ett friläge, de tre målen var det inte mycket jag kunde göra något åt.

Under den andra halvleken lämnade Jesper över målvaktssysslan till Mergim Krasniqi, Norrby.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons