Annons

Hallqvist räddade cupsegern

Jesper Hallqvist räddning säkrade UIFK:s andra cupseger för året. Mellan gruppspel och final hann matchvinnaren med en hockeymatch.
Sport • Publicerad 9 februari 2010
Foto: 
Jesper Hallqvist kunde med en stilig räddning säkra UIFK-seger i den andra AP&T-cupen i fotbollshallen.
Jesper Hallqvist kunde med en stilig räddning säkra UIFK-seger i den andra AP&T-cupen i fotbollshallen.Foto: Leif Dahl

Tolv lag kom till spel i AP&T-cupen och de delades upp i två grupper. De två bästa lagen i varje grupp gick till semifinal.

I den första gruppen spelade UIFK, Gällstad, Marbäck, Länghem, Södra Ving och Tvärred/Vegby. UIFK blev klar gruppvinnare med fyra vinster och en oavgjord match. Men vilket lag som skulle följa med till semifinal avgjordes först i gruppens sista match. Tvärred/Vegby skulle möta Marbäck. T/V var tvungna att vinna för att gå vidare, annars skulle Gällstad gå före. Men T/V vann med 1?0 och tog sig till semifinal.

Annons

? Roligt att vi gjorde det för en gångs skull. Vi har hamnat efter Gällstad många gånger, säger T/V:s lagledare Göran Carlström.

I den andra gruppen spelade Dalstorp, Redväg, Hällstad, Limmared, Hössna och Timmele. I den första omgången vann arrangörsklubben Redväg mot Timmele med 1?0. Samma resultat gick i Hällstads favör mot Limmared, så där kom två resultat som inte så många hade väntat sig. Det gjorde sedan att gruppen blev ganska jämn och det var ovisst om vilka lag som skulle gå vidare.

Det satte sig i sista omgången. Dalstorp och Limmared spelade oavgjort 0?0, men den poängen gav Dalstorp gruppsegern. Hössna vann mot Timmele med 2?0 och gick vidare på bättre målskillnad gentemot Timmele.

Båda semifinalerna slutade med resultatet 2?0. UIFK vann mot Hössna och Tvärred/Vegby slog Dalstorp. Tredjeprismatchen mellan Hössna och Dalstorp var länge mållös, men precis i slutet av matchen fick Hössna en frispark i bra läge mitt framför mål. Den slog Eskil Olsson i mål och tredjepriset gick till Hössna.

Finalen mellan UIFK och Tvärred/Vegby blev tillknäppt. T/V:s Christian Johansson blev utvisad och laget fick avsluta med en man mindre. Det stod ändå 0?0 efter full tid och straffläggning vidtog.

Lagen skulle lägga fem straffar var och avgörandet kom i sista omgången. UIFK:s målvakt Jesper Hallqvist räddade och UIFK blev vinnare av AP&T-cupen 2010. Senare kom det fram att Jesper hade haft en ganska intensiv dag. När den andra gruppen spelades av, var han på annat håll.

? Jag var med och spelade hockey med J20 emellan, så det var full rulle idag, säger Jesper.

UIFK:aren Viktor Claesson fick pris som turneringens lirare.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons