Annons
Nyheter

Gustav fick ge sig för brorsan

Bröderna Gustav och Ludwig Johansson är tvillingar och vana vid att tävla i samma klass. I söndags fick Gustav se Ludwig före sig i resultatlistan.
Nyheter • Publicerad 23 april 2013
Gustav Johansson nöjde sig inte med söndagens orienteringstävling. Helgen innehöll också start i UT-milen och Gustav slutade där på 30:e plats med tiden 42,20, nästan sex minuter snabbare än brorsan.
Gustav Johansson nöjde sig inte med söndagens orienteringstävling. Helgen innehöll också start i UT-milen och Gustav slutade där på 30:e plats med tiden 42,20, nästan sex minuter snabbare än brorsan.Foto: Carina Carlzon

– Det är alltid roligt att slå brorsan, det är en extra sporre, säger Gustav Johansson, UOK.

I söndags blev det inte någon seger över brorsan för Gustavs del. Han var fem minuter efter Ludwig i mål i H16-klassen.

Annons

– Jag bommade på både sjunde och åttonde kontrollen, säger Gustav som förklaring.

Han gillade utmaningen som den drygt tre kilometer långa banan i Saxared bjöd på. Mycket vägval gjorde orienteringen klurig och rolig.

Hittills den här säsongen har det blivit en handfull tävlingar för Gustavs del och normalt brukar O-ringen vara det stora målet under året. I år avgörs stortävlingen i Boden och det är för lång resväg, tycker Gustav.

För Gustavs del är orienteringen främst ett bra komplement till skidåkningen.

– Det är roligare att tävla i orientering än att bra hålla på med försäsongsträning inför skidorna.

Chans till revansch på brorsan får Gustav troligen redan i morgon. Då är tanken att han ska springa Bauernatta som Jönköpings OK arrangerar.

För arrangörerna blev söndagens tävling en fullträff. Perfekt väder gjorde att de stundtals var tredubbla led till direktanmälan. Totalt var det 739 personer som startade i Gällstad medium.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons