Annons
Nyheter

Guld, silver och brons till UOK

Ida Bobach, Erik Öhlund och Signe Klinting såg på söndagen till att årets första SM-distans gick Ulricehamns OK:s väg. Bobach tog guld, Öhlund silver och Klinting brons.
Nyheter • Publicerad 11 april 2010
Erik Öhlund, silver, Ida Bobach, guld, och Signe Klinting, brons. UOK:arna var i form vid årets första SM-tävling.Foto: Läsarfoto: Jonas Salén

SM över ultralång distans i Backaryd norr om Ronneby gav tre medaljer till UOK.

Danskan Ida Bobach var fullkomligt suverän i damernas juniorklass. Med tiden 1.28.35 var Bobach nästan sex minuter före Marian Aaebi, OK Tisaren. I samma klass var det nära ytterligare en UOK-medalj. Signe Klinting blev fyra i tävlingen, tio sekunder efter trean som var en polsk tjej i en finsk klubb som alltså sprang utom SM-tävlan. SM-bronset till Klinting alltså.

I seniorklassen var Erik Öhlund inblandad i guldstriden. Ut på det sista varvet av tre gick fyra löpare tillsammans. Med bara två kilometer kvar, av totalt 24, skapade Öhlund, Pan-Kristianstads Jakob Lööf och Lidingös Fredrik Johansson en lucka bakåt. Johansson fick sedan ett bättre stråk mot sista kontrollen och kunde avgöra. Silver till Öhlund som spurtslog Lööf.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons