Annons
Nyheter

Grimsås och Tranemo diskuterar gemensam framtid för herrfotboll

En ny fotbollsklubb kan vara på väg att bildas i Tranemo. För just nu håller Grimsås IF och Tranemo IF på att diskutera en sammanslagning av sina respresentationslag.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2011
Johan "JC" Claesson i Grimsås gula tröja i en match mot Heimer. Nu verkar JC vara på väg tillbaka till Grimsås och ett samgående med hans nuvarande klubb, Tranemo IF, diskuteras.
Johan "JC" Claesson i Grimsås gula tröja i en match mot Heimer. Nu verkar JC vara på väg tillbaka till Grimsås och ett samgående med hans nuvarande klubb, Tranemo IF, diskuteras.Foto: Arkivfoto: Henrik Erickson

Till nästa säsong kan det vara färdigspelat på herrseniorsidan för både Grimsås IF och Tranemo IF. För nu har man i båda föreningarna börjat jobba för att slå samman seniorverksamheten på herrsidan och då låta den starta i en nybildad klubb – till exempel Brandsmo BK eller Mossebo FK.

– Vi har börjat prata med Tranemo IF om ett gemensamt representationslag på herrsidan, säger Thomas Björkståhl, ordförande i Grimsås IF.

Annons

Hur långt har den här frågan avancerat?

– Vi hade ett möte inom föreningen i måndags och nu vill vi höra vad Tranemo har att säga. Därför utsåg vi då en grupp som skall fortsätta diskussionerna med Tranemo.

Vad skulle ett sammangående betyda för Grimsås?

– Det är fortfarande långt dit och det är inte helt enkelt att slå ihop verksamheterna från två föreningar. Men för fotbollen skulle det vara mycket bra om vi kunde ge de äldre ungdomarna en ordentlig utbildning som gör dom bättre förberedda för att slussas in i seniorverksamheten.

Om det nu blir verklighet – vad ser du som viktigast?

– Att vi får till något bra som vi kan leva med. En bra organisation.

De båda föreningarna hade sin första gemensamma sittning i går kväll och pratade ihop sig om hur man nu skall gå vidare.

Varför går Tranemo in i ett sådant här samarbete, med tanke på den stora ungdomsverksamhet klubben har?

– Med en gemensam organisation på seniorsidan så skulle vi också kunna ge våra ungdomar större förutsättningar för spel på en högre nivå än i dagsläget, säger Jan Larsson, ordförande i Tranemo IF.

– Vi skulle få en bredare trupp och en stabilare ekonomisk grund att stå på.

Annons

Har ni något tidsschema när ni skall vara i hamn med det här?

– Målsättningen är att vi skall ha klarat av det här till säsongen 2012. Vi skall förhoppningsvis kunna få igång ett par arbetsgrupper redan i kväll (onsdag).

Men seniorverksamheten blir i en helt ny förening?

– Ja.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons