Annons

Grimsås missade chansen – med minsta marginal

Minuter kvar och Grimsås hade en fot i division fem. Då kom ett sent kvitteringsmål från Tranemo.
– Det hade varit jäkligt kul att åka hem till Grimsborg och ta en sju-åtta öl, säger Grimsåstränaren Robin Svensson.
Fotboll • Publicerad 25 september 2020
Skyttekungen Rasmus Hidgårds mål räckte inte för att säkra seriesegern på Tranehov. Men trots en tappad poäng har Grimsås allt i egna händer. Arkivbild.
Skyttekungen Rasmus Hidgårds mål räckte inte för att säkra seriesegern på Tranehov. Men trots en tappad poäng har Grimsås allt i egna händer. Arkivbild.Foto: Jonas Emtervall

Förutsättningarna inför seriefinalen på Tranehov var klara. Hemmaseger var det enda som gällde om de ville ha seriesegern i sina händer. För Grimsås räckte det med en poäng för att behålla försprånget inför den sista omgången.

Det såg länge ut som att de skulle knipa alla tre och få fira seriesegern hos toppkonkurrenten.

Annons

Rasmus Hidgårds öppningsmål såg ut att även bli matchens enda. Tranemo ägde stora delar av matchbilden men skapade aldrig några direkt heta målchanser – tills matchens slutskede.

När Johan Magnusson petade in kvitteringsbollen i matchens slutminuter uppstod tumult. Var bollen verkligen inne var det många som undrade?

– Mina backar var väldigt säkra. Och vi fick ett rött kort på grund av att de inte tyckte att den var inne, säger tränaren Robin Svensson som syftar på kaptenen Henrik Haugeröds utvisning när han fick sitt andra gula kort för protest.

Han fortsätter:

– Har man bara en domare så är det inte enkelt för honom att se. Jag kan inte gnälla på honom för det är inte lätt för honom, säger Svensson.

I en sådan betydelsefull match som detta var, borde det varit tre domare på plats?

– Vi fick veta av domaren innan matchen att vi visst skulle ha sagt till om det, men det visste vi inte om... Men för att hjälpa domaren så hade det varit bra, säger Svensson.

Trots poängtappet var Grimsåstränaren nöjd med vad han såg på ett regnigt Tranehov.

– Alla gav hundra och lite till, så jag är nöjd med vad mina grabbar presterade. Det är det enda man kan vara, säger Svensson.

Grimsås har allt i egna händer inför den avslutande omgången. De gästas av tabellsexan Hössna/Timmele som inte har något att spela för. Seger där och de lämnar åtta division 6-säsonger bakom sig.

Annons

– Vi ska bara vinna den matchen. Det kommer att lösa sig. Det hade varit jäkligt kul att åka hem till Grimsborg och ta en sju-åtta öl. Men det får bli nästa gång, säger Svensson.

Ni har haft chansen att säkra avancemang tidigare, hur undviker ni ännu ett snedsteg?

– Jag litar på att vi vinner sista matchen. Det är synd att Haugeröd inte är med men jag har en bred bänk så det kommer vi att lösa, säger Grimsåstränaren.

Tranemo, som är två poäng efter, möter jumbon Månstad på bortaplan i sista omgången.

Matchfakta

Tranemo–Grimsås 1–1 (0–1)

Mål: 0–1 (19) Rasmus Hidgård, 1–1 (89) Johan Magnusson

Domare: Bujar Durguti, Vårgårda

Publik: 50

UT-märkta

Tranemo:

3 Isak Johansson

2 Noah Sankala

1 Johan Magnusson

Grimsås:

3 Anton Ek

2 Rasmus Hidgård

1 Henrik Haugeröd

UT-delade av Jasmin Frljevic

Här saknas innehåll

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons