Annons
Nyheter

Golfklubben satsar på heltidstränare

En ny heltidsanställd golftränare har precis landat på Ulricehamns golfklubb. Nu ska bara dator och övrig utrustning anlända så är han redo för att öva svingar och puttning med medlemmarna.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2013
Variationen inom golfen är det som tilltalar Rasmus Artursson med sporten.
Variationen inom golfen är det som tilltalar Rasmus Artursson med sporten.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Rasmus Artursson jobbar just nu med ett grovschema över hur säsongen ska läggas upp.
Rasmus Artursson jobbar just nu med ett grovschema över hur säsongen ska läggas upp.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Rasmus Artursson, 25 år, är mannen som ska hjälpa golfarna i Ulricehamn att förbättra sitt spel framöver. Efter fyra år med inhyrd golfpro har Ulricehamns golfklubb nu anställt en tränare på heltid. Den främsta anledningen är att de vill ha en tränare som finns på plats när medlemmarna och övriga intresserade kan spela. Sena eftermiddagar och helger ska Rasmus finnas tillgänglig.

– Jag kommer också tillbringa en hel del tid med klubbens juniorer, säger Rasmus.

Annons

Antalet juniorspelare har ökat från 100 till 150 personer under senaste året och klubben vill förstås behålla de nya spelarna framöver. Ett sätt är bra service och tillgång till tränare.

Utanför klubbstugan ligger snön i drivor och golfsäsongen känns vädermässigt väldigt avlägsen. Men på onsdag ska Rasmus träffa en del av de yngre spelarna för första gången. Han vill lära känna spelarna och en del bollar kommer de säkert hinna slå i klubbens inomhusrange.

Fram till uppdraget i Ulricehamns golfklubb har Rasmus jobbat på Ryfors GK i Mullsjö. De senaste tre åren har han dessutom utbildat sig till golftränare.

– Mycket praktik på Bosön i Stockholm har det varit men jag har även lärt mig en hel del om kosthållning och fysträning.

I likhet med många andra var golf en andrasport för Rasmus fram tills han var 13 år. Då blev helt plötsligt golfträningen roligare än fotbollen som fram tills dess varit nummer ett. Efter högstadiet gick Rasmus, som är uppvuxen i Habo, vidare till golfgymnasium i Jönköping.

– Jag drömde om ett liv på proffstouren i USA.

Efterhand kom insikten att hans spel inte räckte till ett liv som golfproffs och då var det ett enkelt beslut att sadla om till tränarrollen.

– Golf är det roligast som finns och jag vill att medlemmarna i klubben ska känna detsamma.

Namn: Rasmus Artursson

Ålder: 25 år.

Familj: Sambo.

Bor: Jönköping.

Tidigare uppdrag: Tränare på Ryfors.

Tre roliga banor att spela på: Ryfors, Bro hof, Vasatorp.

Handicap: 1.

Favoritslag: För fem år sedan hade jag svarat puttern.

Roligast med tränaruppdraget: Glädjen när man har hjälpt någon.

Bästa golfupplevelsen: Golfresa till Kingsbarns i Skottland. Ett nördarnas paradis och en fantastisk upplevelse.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons