Annons
Nyheter

Golfklubben gillar golfprofil

Golfklubben ställer helhjärtat upp på att Tingsholm startar en golfprofil.
– Vore toppen, säger Henrik Karlsson.
Nyheter • Publicerad 26 september 2013
Henrik Karlsson och Rasmus Andersson ser fram emot samarbetet med Tingsholm.
Henrik Karlsson och Rasmus Andersson ser fram emot samarbetet med Tingsholm.Foto: Leif Fjellström

Blir golf en av idrottsprofilerna på Tingsholm, så är det Ulricehamns GK som kommer att ta hand om deras träning och förkovring inom sporten.

– Detta är något vi ser fram emot och får vår del så ser vi inga svårigheter i detta, säger klubbchefen Henrik Karlsson.

Annons

Upplägget blir att klubbens pro, Rasmus Andersson, tar hand om eleverna två gånger i veckan under säsongen och när sedan banan är vinterstängd så blir det inomhus en gång.

– Vi har en lite hall där vi kan träna teknik och grepp. Visserligen så får man ingen möjlighet att se hur bollbanan skulle blivit, men när det gäller rätta till detaljer i hur man håller klubban eller genomför en sving, så kan det vara bättre att inte behöva tänka på riktningen, säger Henrik Karlsson.

Att fyra elever väljer golfprofilen varje år, tror inte Henrik Karlsson skall vara någon omöjlighet.

– Det här kommer även att locka elever från andra klubbar också, så jag ser bara fördelar med att det blir en golfprofil på Tingsholm

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons