Annons
Nyheter

Golfbanan frizon från skidavgift

Efter ett snabbmöte på kommunens fritidsavdelning under måndagen är det nu fritt fram att åka längdskidor på golfbanan. Utan avgift.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2010
Foto: 

Organisationen Snösäkert gick ut med tydliga besked i lördagens UT och klargjorde att deras avgift för längdskidåkning vid Lassalyckan gäller alla preparerade skidspår, inte bara de med konstsnöunderlag.

Den tydliga markeringen har fått både skidåkare och kommunens fritidsavdelning att reagera.

Annons

– De som någon gång per vinter vill ut och glida på skidorna på golfbanan ska inte behöva känna att de gör fel om de inte betalar. Vi har därför sagt att vi från kommunens sida klart och tydligt går ut med att skidåkning på golfbanan är gratis, säger Lena Molander på Ulricehamns kommun.

Som UT tidigare berättat pågår utredningar både hos Naturvårdsverket och hos Sveriges kommuner och landsting om det här med längdspår och avgift kontra allemansrätten. Lena Molander anser nu att frågan måste lyftas även lokalt i Ulricehamn.

– Vi behöver ta en rejäl diskussion om hur vi ska se på det här framöver. Till nästa säsong ska vi ha klarare riktlinjer, säger Molander.

Varför går kommunen in och tar det här beslutet nu?

– Det ligger i allas intresse att de som vill komma ut och åka skidor ska kunna göra det. De som åker på golfbanan behöver från och med nu inte bekymra sig om hur man betalar och att de eventuellt gör fel om de inte betalar avgiften.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons