Annons
Nyheter

Glatt gäng fick Hummerhielm att ta över

Det är ett glatt gäng som den nye tränaren Claes Hummerhielm har att utbilda.
– Det avgjorde när jag fick erbjudande om tränarjobbet.
Nyheter • Publicerad 2 april 2010
Claes Hummerhielm har med sig nya kunskaper till träningarna.
Claes Hummerhielm har med sig nya kunskaper till träningarna.Foto: 

Claes Hummerhielm var tränare i Väring förra säsongen och hade tänkt sig en fortsättning där även i år. Men så ringde Martin Gunnarsson från Å/T och tyckte att de skulle träffas och prata om tränarjobbet i Å/T. Han fick nobben av Claes men gav inte upp utan fortsatte tjata.

– Till slut så gav jag med mig. Det var fyra spelare som var med på mötet och det var de som övertygade mig om att komma till föreningen, säger Claes.

Annons

Vem är du?

– Jag har spelat fotboll i Skaraborg och som högst i division I med Tidaholms GIF. Bor och jobbar Skövde, ingen familj men flickvän, ganska lätt till skratt och har en ganska avspänd inställning till idrottsutövandet. Hamnar golfbollen i skogen så är det bara att skratta och slå en ny. Men inte när det gäller fotboll – där har jag vinnarskalle och hatar att förlora.

Vad har du lärt dig om spelarna så här långt?

– Egentligen inte speciellt mycket. Men det är ett glatt kamratgäng som det är lätt att trivas med.

Truppen som helhet?

– Vi har en tunn trupp med ett snitt på 22 man på träningarna och det innebär att det blir tight med spelare till u–laget. Men det är bara åtta lag i den serien så det skall nog fungera. Sett till spelarna så är jag mest överraskad av de yngre och det är flera där som förmodligen kommer att ta en ordinarie plats i startelvan under säsongen.

Åsarp/Trädet är ett lag som ligger på gränsen mellan skaraborgarnas fysiska fotboll och den mer tekniska varianten i södra delen och det har präglat dess fotboll. Man rullar boll mer än konkurrenterna i norr men är betydligt fränare i spelet än lag från Boråstrakten. Åtminstone är det så man oftast ser det från sjuhärdadsbygden.

– Jag vill att vi skall rulla boll ännu mer och även utveckla positionsspelet. Det är samtidigt viktigt att killarna behåller fighterinstinkten som man alltid haft i Å/T. Vad beträffar skillnaden i hur man spelar fotboll så speade jag i Skövde när UIFK var i samma serie och Claes Hallin och hans kompisar klev inte direkt undan i närkamperna. Så nog kan man spela fysisk fotboll i söder, säger Claes.

Styrkan i laget?

– Absolut kamratskapet och viljan.

Annons

Någon svaghet?

– Killarna förlorade många matcher i fjol och kanska tappat lite tro på sig själva.

Hur kommer det att gå i årets seriespel?

– Det blir spännande.

Så gick det 2009:

Å/T blev näst sist i division 3 M Götaland på 19 poäng.

Så tränar laget:

Måndag: På konstgräs i Falköping. 1,5 tim boll plus styrketräning.

Onsdag: På konstgräs i Falköping. 1,5 tim boll plus styrketräning.

Torsdag: Löpträning i Åsarp.

Positivt:

Killarna tror inte att de kan allt utan vill lära sig mer.

Negativt:

Vi har inte gjort så bra resultat hittills på träningsmatcherna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons