Annons
Nyheter

Glada miner inför Energicupen trots bakslag

När Energicupen avgörs på lördag är det fler tjejlag än tidigare som deltar. Det som däremot inte är glädjande är att inga killar kommer att vara med.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2011
Ulf Fritzson, Lisbeth Johansson och Tommy Johansson ser fram emot årets Energicup.
Ulf Fritzson, Lisbeth Johansson och Tommy Johansson ser fram emot årets Energicup.Foto: Labrini Stavrekas

På lördag är det dags för sjätte upplagan av Energicupen. En cup som anordnas av Ulricehamns Energi, 7H Kraft och Fotbollshallen Ulricehamn. Den vänder sig till 13- och 14-åringar. Sponsorerna kan i år med glädje konstatera att fler tjejlag än tidigare finns representerade. Tio lag ska där göra upp om segern.

– Som mest har det varit åtta innan, säger fotbollshallens Tommy Johansson.

Annons

– Ja, det är kul att det är en växande trend där, säger Lisbeth Johansson från Ulricehamns Energi.

Men något som är anmärkningsvärt och inte lika roligt är att årets cup inte kommer att bjuda på några pojklag.

– Det var för få lag anmälda så det blir inget spel för dem. Jag har ställt in killarnas turnering, säger Tommy Johansson.

Vad det svalnande intresset beror på är svårt att svara på. Tommy tror att konfirmationer kan vara anledningen till att en del inte kan delta. Ulf Fritzson från 7H Kraft säger:

– Sen ligger det i samband med ett lov och det kan också spela roll.

– Vi vet att det har varit stort intresse kring detta innan och vi har varje år fått positiv respons från föräldrar. Vad det här beror på är svårt att säga men vi får ta lärdom av detta, säger Lisbeth Johansson.

Men hur känns det som sponsor att inte fler pojklag anmäler sig?

– Jag tror faktiskt att det här är en tillfällighet, säger Lisbeth.

Nu ordnas det med de sista detaljerna inför cupen. Varje spelare kommer där att få varsin vattenflaska och strumpor. Och räkna med att lagen som deltar kommer att göra allt för att lägga beslag på den största pokalen.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons