Annons
Nyheter

GFK är redo för ny batalj

Den snöpliga förlusten i första kvalmatchen är glömd. Med en tät defensiv och bra kantspel ska Gällstad besegra Näset.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2011

Två snabba mål i slutet mot Falköpings FK räckte inte. Gällstad fick se sig besegrat med 3-2 på hemmaplan. Nu har laget slickat såren och gnuggat detaljer inför dagens viktiga kamp. I Västra Frölunda är det bara seger som gäller.

– Det var en snöplig förlust senast. Vi var lite starkare än Falköping. Och det är klart att det känns extra tufft med tanke på att den andra matchen slutade 7-0. Det blir en helt annan dimension i det hela, säger tränaren Peter Röpke.

Annons

Även om läget är tufft för Gällstad, med tanke på kvalinledningen, är Röpke förhoppningsfull. Hans mannar ska göra allt för att besegra Näsets SK. Ett lag som Röpke faktiskt var och kikade på i deras första kvalmatch. En match där Näset som sagt åkte på storstryk.

– De fick en väldigt olycklig start där. Det var nog ett litet olycksfall i arbetet. Men de såg spelskickliga ut och det fanns några individuellt skickliga spelare som var bra med bollen.

Frågan är hur Gällstad ska ta sig an motståndet.

– Vi ska spela på vårt sätt och vara täta i försvarsspelet. Det gäller att utnyttja att Näset ligger högt med folk i uppbyggnadsfasen. Jag tror även att vårt kantspel kommer att bli avgörande.

Känns det fortfarande inspirerande efter resultaten i första omgången?

– Ja. Det finns fortfarande möjligheter. Vi ska vinna. Men det är lite synd att allt kan vara avgjort efter andra kvalomgången.

Tobias Ljunghager - Mikael Salén, Björn Berglund, Johan Larsson, Markus Lindahl - Pierre Hallin, Peter Larsson, Henrik Gustavsson, Jonas Magnusson - Marcus "Timmele" Svensson, Marcus Svensson

Avbytare: Alexander Svensson, Tobias Gustavsson, Viktor Nyström, Johan Palmqvist, Emil Bonander, Benjamin Gustafsson, Andreas Berglund

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons