Annons
Nyheter

Gällstad till kval

Efter en riktig rysartillställning kunde Gällstad vinna mot Grimsås och går därmed till kval mot division 3.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2011
Tobias Gustavsson firar sitt 1?0 tillsammans med Marcus Lindahl.
Tobias Gustavsson firar sitt 1?0 tillsammans med Marcus Lindahl.Foto: Leif Fjellström

Det blev exakt så tätt och spännande som åskådarna hade hoppats när Gällstad och Grimsås gjorde upp om platsen i division 3–kvalet. Hemmalaget kunde vinna efter en stark avslutning och ta tillbaka i initiativet i matchen, sedan Grimsås haft spelövertaget i andra halvlek.

Gällstad tog ledningen på en frispark från dryga 40 meter, som Tobias Gustavsson elegant lyrade in i bortre krysset. Mycket snyggt men såg definitivt inte otagbart ut med tanke på hur länge bollen befann sig i luften.

Annons

Gästerna tog därefter över spelet och kunde kvittera tio minuter in i andra halvlek och i det läget såg Grimsås definitivt ut som det starkare laget.

Men som så många gånger tidigare den här hösten så kunde Gällstad göra en stark avslutning de sista 20 minuterna och tog på nytt ledningen genom Victor Nyström.

Sedan hade Grimsås ett kanonläge men Senad Zulovic la bollen på fel sida stolpen i fritt läge. Johan Palmqvist kvitterade den artigheten med att schabbla bort en gratischans att stänga matchen och sedan var det slut.

– Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vårt innermittfält fick slita alldeles för mycket defensivt och gick på knäna sista halvtimmen. Men återigen så är vi starka mot slutet, jag tycker vi avgör helt rättvist och i dag går det inte att vara missnöjd, säger GFK–tränaren Peter Röpke.

– Vi bjuder på deras mål och tappar bollen i fel lägen. Det är bara att konstatera att vi faller på eget grepp, säger Grimsås mittbacksklippa Joakim Alexandersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons