Gällstad räddade poäng i sista stund

Viktor Axengren såg med en sen kvittering till att Gällstad fick med sig en pinne hem från bortamatchen mot Sätila. UIFK:s damer föll med uddamålet mot serieledaren.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2014

Gällstad låg under med 0–2 fram till den 74:e matchminuten på Lygnevi i Sätila. Då hittade Tobias Gustavsson målet och reducerade till 1–2 och i matchens absoluta slutskede kvitterade Viktor Axengren till 2–2.

Det oavgjorda resultatet gör att Gällstad ligger på sjätte plats i tabellen. Tio poäng har laget spelat ihop och det är samma poängskörd som IFK Örby på femte plats. Underifrån jagar närmast Göta som efter sex spelade matcher skrapat ihop nio poäng.

På fredag är det dags för match för det orange laget igen då Gällstad åker till Ryrsjövallen för match mot just Göta.

I den norra fyran vann Åsarp/Trädet mot IFK Mariestad med 1–0. Å/T:s mål gjordes av Josef Moensjö i 79:e minuten.

Å/T ligger efter sex spelade matcher på fjärde plats i tabellen och har ett poäng upp till trean Ulvåkers IF. Tidaholms GoIF har också tio poäng men sämre målskillnad och är därmed fyra i tabellen.

UIFK:s damer förlorade hemma på Lasslyckan mot serieledande Borås GIF med uddamålet, 1–2. Det var den tidigare UIFK-spelaren Emma Kruse som inledde gästernas målskytte genom att göra 1–0 i den 24:e minuten. Lisa Gotting gjorde Ulricehamns IFK:s mål.

Boråslaget är obesegrat efter fem omgångar, UIFK ligger på tredje plats i tabellen med sju poäng.