Annons
Nyheter

Gällstad höll undan mot Högvad

Gällstad tog en viktig seger mot nästjumbon Högvad. Gästerna besegrades med 1-0.
– Det här var årets viktigaste match, säger Peter Röpke.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2011
Jonas Magnusson i duell.Foto: Labrini Stavrekas

Tankarna inför kampen mot Högvad handlade om att ta tag i kampen direkt, använda kanterna och inte släppa in lika många mål som i senaste omgången mot Bergdalen. Då blev det fyra mål i baken för GFK:s del.

– Vi behöver tre poäng. Det är prioritet ett. Hur det sedan ser ut ute på planen spelar ingen större roll, säger tränaren Peter Röpke.

Annons

Ja, Röpke kan inte ha varit speciellt nöjd med hur det såg ut i första halvlek. Gästerna var det piggare laget inledningsvis och hade det mesta av bollinnehavet första kvarten. I hemmadressen såg det lite darrigt ut stundtals. Men sedan åt sig hemmalaget in i kampen. Det bjöds på en ganska tråkig halvlek där de där riktigt heta chanserna uteblev. Båda lagen skapade ett par halvchanser men skärpan i avsluten var på tok för dålig. Gällstad kom ut i andra halvlek som ett helt nytt lag och presterade bra fotboll inledningsvis. Kanske hade de två bytena i paus gjort sitt.

– Vi ville göra något för att förändra matchbilden och det tycker jag att vi lyckades med. Om det sen beror på bytena är svårt att säga. Men man kan säga att de som kom in gjorde det bra och att de andra höjde sig ett snäpp, säger Röpke.

Frågan var om hans mannar skulle få hål på Högvad. Publiken behövde inte vänta speciellt lång tid in på andra halvlek innan Peter Larsson slog till med ett vackert mål. Han drog på ett skott på halvvolley som letade sig över målvakten. Det blev också matchens enda fullträff. En match som inte kommer gå till världshistorien som den mest välspelade. Och där hemmalaget nog ska vara glada över Högvads fruktansvärt dåliga kvalité i avsluten. I ärlighetens namn skapade inte GFK heller så där värst många heta mållägen.

– De här tre poängen var väldigt viktiga. Det är viktigt att vinna mot de här sämre lagen men det är inte alltid så himla lätt. Jag tycker att det var värre när vi spelade mot dom sist, säger Peter Larsson.

– Vår först halvlek var inte bra. Det där sista lilla extra fattades. I andra förbättrade vi vårt spel och tre poäng är alltid tre poäng, fortsätter Larsson.

Gällstad går nu till lite semestervila som ett segrande lag och med en liten gnutta extra självförtroende. Enligt tränare Röpke var kampen mot Högvad säsongens viktigaste match.

– Hade det blivit förlust hade vi kanske börjat tänka efter. Om vi inte kan slå bottenlagen hur ska vi då slå de bättre lagen i serien? Så det här var jätteviktigt.

Gällstad-Högvads BK (0-0) 1-0

Mål:1-0 (54) Peter Larsson

GFK:s lag: Tobias Ljunghager, Pierre Hallin, Mikael Salén, Björn Berglund, Markus Lindahl - Tobias Gustavsson, Peter Larsson, Johan Larsson, Henrik Gustavsson, Jonas Magnusson - Marcus Svensson

Avbytare: Alexander Svensson, Viktor Nyström, Emil Andersson, Emil Bonander, Viktor Lid, Marcus Berg, Johan Palmqvist

Markus Lindahl

Henrik Gustavsson

Peter Larsson

UT-delade av Labrini Stavrekas

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons