Annons
Nyheter

Gällstad bäst i hallen

Gällstad kunde inte besegra UIFK under matchtid. Det krävdes i stället sex straffar för att ta hem cupvinsten.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2011
Best in show. Björn Berglund, Gällstads FK, fick ta emot vandringspriset för cupsegern och blev även vald till turneringens lirare.Foto: Leif Fjellström

När finalen i AP&T–cupen fortfarande var oavgjort efter de fem ordinarie straffsparkarna blev det ren shot–out mellan titelförsvarande UIFK och Gällstad. Andreas Berglund i GFK–målet hade tidigare varit oerhört nära att rädda en straff i grundomgången men fick nu plåster på såren genom att ta UIFK:s sjätte straff. Eftersom UIFK inledde straffskjutandet så fick Gällstads Viktor Nyström därmed chansen att avgöra finalen. Och den möjligheten tog han vara på genom att sätta bollen precis intill Oskar Strålins högerstolpe.

– Inga problem. Jag gillar att skjuta straffar och var inte det minsta nervös, förklarade den förre Grimsåsspelaren Viktor Nyström.

Annons

Gällstad tog ledningen i finalen genom Tobias Gustavsson som satte 1–0 redan i första anfallet. UIFK hade lite svårt att repa sig efter den inledningen men efter att Victor Claesson kvitterat genom ett välplacerat skott i sjätte minuten så blev det betydligt bättre och det fanns plötsligt lite ytor att spela på. Men GFK kom tillbaka igen och oavgjort efter 13 minuter var nog ett rättvisande resultat.

De båda lagen möttes också i gruppspelet och även där blev resultatet 1–1. Så nog var det jämnt mellan de två.

Gällstad gick tillsammans med UIFK alltså vidare från gruppspelet. GFK besegrade sedan Äspered med 4–0 i kvartsfinalen och slog ut Timmele med 3–0 i semifinalen.

UIFK hamnade i underläge mot T/V men kunde vända till seger 2–1 i kvartsfinalen. Sedan blev det 0–0 mot Dalstorp och den vann UIFK med 5–4.

Timmele vann matchen om tredje pris. Dlatsorp tog ledningen på straff, där Timmele hade synpunkter på domslutet. Kvittering 1-1 på snyggt avslut men där Dalstorp nu protesterade väldigt mot en utebliven offsideavblåsning. Thomas Johansson avgjorde sedan för Timmele med en rökare från långt håll.

16 lag ställde upp i årets cup och det är vad arrangörerna anser sig mäkta med.

– Skall vi ta med fler lag så klarar vi inte av det på en dag och i nuläget har vi inga planer på någon utökning, säger Roger Holm från arrangören Redvägs FK.

Hur gör ni med anmälningarna inför nästa år?

– De som var med i år har första tjing så det krävs alltså att något lag tackar nej för att vi skall ta in ett nytt lag. Vi hade en reservlista redan till den här cupen.

Att något lag skall tacka nej till nästa cup verkar inte speciellt troligt. Åtminstona var tränarna för semifinallagen överens om att cupen i fotbollshallen är en mycket trevlig tillställning som de gärna återkommer till.

Annons

Att finalen skall avgöras på straffsparkar var det dock lite funderingar kring.

– Eftersom det är den avslutande matchen så har vi inget schema kvar att följa. Vi skall titta på detta, säger man från arrangörshåll.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons