Annons
Nyheter

Från Oslo till Ulricabuggen

Vad gör man när det inte finns många buggtävlingar i hemlandet Norge? Jo, man gör som Öyvind Toftegaard och Caroline Bockelie Johnsen. Åker till Sverige för att skaffa sig erfarenhet. I lördags var de i Ulricehamn och dansade för första gången.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Dansparet från Norge åker till Sverige för att tävla. De tog sig inte till final men var en erfarenhet rikare.Foto: Labrini Stavrekas

Egentligen visste de inte riktigt vad de hade gett sig in på. När Öyvind Toftegaard och Caroline Bockelie Johnsen stegade in i sim- och sporthallen insåg dansparet att GP-tävlingen Ulricabuggen var större än vad de hade räknat med.

– Vi såg att det var en tävling som verkade bra här och anmälde oss men vi trodde inte att det skulle vara så här stort. Man får väl skylla på att vi är dumma norrmän, säger Öyvind och skrattar.

Annons

Öyvind och Caroline ställde upp i klassen Boogie Woogie Vuxna Internationell. Duon lyckades inte dansa sig till en final men var ändå nöjda och glada.

– Visst hade det varit roligt med final men vår placering är ungefär det vi hade räknat med faktiskt. Det gick i alla fall bättre än sist vi tävlade i Sverige, förklarar Caroline.

Tanumshede var det senaste stoppet i Sverige var. Där diskades paret för att de inte hade läst på tävlingsreglerna ordentligt.

– Den här gången var vi extra noga med att läsa och vi har även pratat med folk här för att vara säkra på att vi förstått allt rätt, säger Öyvind.

Ingen final alltså, men desto mer erfarenhet fanns med i bagaget hem till Oslo. Tips och råd hanns också med för dansparet som faktiskt bara dansat bugg i två år.

– Hemma i Oslo tränar vi själva. Det finns knappt några konkurrenter och bara ett fåtal tävlingar anordnas. Bugg är inte lika stort i Norge som här. Men vi kommer att försöka nå så långt som möjligt med de förutsättningar vi har och förhoppningsvis utvecklas vi hela tiden, säger Caroline.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons