Annons

Örn stannar i Dalstorp – ”Spelarna kan utvecklas ännu mer”

Morgan Örn blir kvar och är nästa säsong ensam huvudansvarig för Dalstorp i division 2. Till sin hjälp får han Erik ”Burken” Andersson som assisterande tränare.
fotboll • Publicerad 6 november 2018 • Uppdaterad 7 november 2018
Morgan Örn blir ensam huvudtränare i Dalstorp nästa säsong.
Morgan Örn blir ensam huvudtränare i Dalstorp nästa säsong.Foto: Jonas Emtervall

UT har tidigare skrivit om att Örn och Dalstorp varit nära en förlängning och nu är det alltså helt klart att den snart 42-årige Grimsåsbon stannar en tredje säsong hos de gulsvarta.

Tidigare parhästen Robert Björk tackade för sig i och med årets sjätteplats i division 2 östra Götaland. Erik Andersson, som var u-lagstränare under 2018, kliver till nästa säsong upp ett hack och kommer att vara assisterande tränare till Morgan Örn.

Annons

– Kul att det blir en fortsättning. Jag tror inte att det bli jättestor skillnad bara för att jag är huvudansvarig. Jag kommer att ta mycket hjälp av ”Burken”. Enda skillnaden är väl att jag har sista ordet, men för det mesta kommer man ju överens, säger Morgan Örn.

Under den sista tiden tillsammans med Björk var Örn den som la mest krut på de spelmässiga och taktiska delarna. Han hoppas nu kunna utveckla Dalstorps spel ytterligare under kommande säsong.

Erik ”Burken” Anderson (mitt i bild) blir assisterande tränare i Dalstorp.
Erik ”Burken” Anderson (mitt i bild) blir assisterande tränare i Dalstorp.Foto: Jonas Emtervall

– Annars hade jag inte fortsatt. Dalstorp har fått fram en jättebra grupp, som har tagit många kliv framåt under de här åren. Spelarna är i rätt ålder och kan utvecklas ytterligare. Vi har fått ett eget spel och det går att bygga på det ännu mer.

– Får vi behålla alla och samtidigt få in ett par nyförvärv som går direkt in i laget, tror jag att vi har bra chans att vara med i där uppe hela vägen nästa år. Redan i år skapade vi oerhört mycket mer chanser än vi gjorde förra året. Det är i målskyttet vi har brustit, och det är där vi behöver förstärka, säger Örn.

Bilden delas av Erik Hållander i Dalstorps fotbollssektion.

– Vi är ute efter en målskytt, det kan jag säga. Hampus Gustafsson, som spelat för Åtvidaberg i år, har varit med och tränat med oss. Han är en poängspelare och avslutare, så givetvis är han ett namn vi jobbar på, säger Hållander.

Än så länge har ingen i årets trupp aviserat att han funderar på att sluta eller röra sig till en annan klubb.

– Sen har vi några som har sagt att om de får bud uppifrån vill de i alla fall titta på det. Och Jesper Hallqvist blev ju utsedd till seriens bästa målvakt, så det vore konstigt om det inte fanns intresse för honom. Men hittills har det överlag varit väldigt tyst. Nu spelar väl allsvenskan, superettan och division 1 klart till helgen, så det finns risk att det börjar hända saker efter det, säger Erik Hållander.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons